Descoperiti

Aragaz PlusSteam

tort copt la abur

Un upgrade pentru bucataria traditionala

Nu este nevoie sa va schimbati stilul in bucatarie pentru rezultate exceptionale. Aragazele PlusSteam sunt aragaze obisnuite Electrolux la care s-a adaugat optiunea aburului. Astfel, aveti garantia unui aragaz fiabil, trainic si usor de folosit, cu optiunea aburului: caldura traditionala, uscata, lucreaza in armonie cu aburul pentru ca dumneavoastra sa ii impresionati pe cei dragi cu fiecare preparat gatit. Aragazele PlusSteam sunt disponibile in trei variante: cu plita pe gaz, plita electrica sau plita cu inductie – alegerea va apartine!

Un aragaz PlusSteam pentru fiecare bucatarie

plita cu inductie aragaz PlusSteam
Plita cu inductie

Cea mai sigura suprafata de gatit este plita cu inductie, cu un control deplin pe tot parcursul gatirii.

plita vitroceramica aragaz PlusSteam
Plita vitroceramica

Alegeti un aragaz PlusSteam cu plita vitroceramica, usor de curatat si utilizat.

plita pe gaz aragaz PlusSteam
Plita pe gaz

Unde este nevoie de foc iute, aragazele PlusSteam cu plita pe gaz sunt solutia ideala.

Cum functioneaza aragazul PlusSteam?

se toarna apa in spatiul delimitat din cavitatea cuptorului
1
Adaugati apa

Turnati 100 ml la baza cavitatii cuptorului, in spatiul special delimitat.

se selecteaza programul cu abur
2
Selectati programul

Selectati programul cu abur PlusSteam si setati temperatura necesara pentru preparat.

se apasa butonul de PlusSteam
3
Apasati butonul

Indicatorul LED arata ca functia „Abur” este activa. Dupa 5 minute puteti folosi cuptorul.

Paine ca la brutarie, acasa

Va dezvaluim un mic secret: cheia painii cu interior pufos si crusta crocanta este aburul. In timpul coacerii, aburul trebuie sa fie folosit in primele 10-15 minute pentru ca aluatul sa creasca frumos, urmat de caldura uscata, conventionala, pentru formarea crustei crocante si a culorii aurii. Mai mult de atat, dospirea aluatul de paine sau de cozonac in interiorul cuptorului la o temperatura controlata (30°) si intr-un mediu ferit de curenti incurajeaza formarea retelei de gluten si a pungilor de aer pentru acel interior aerat.

tava cu felii de mere deshidratate in cuptorul aragazului plussteam

Fructe si legume deshidratate

Puteti pregati o gustare sanatoasa chiar acasa la dumneavoastra! Fructele si legumele deshidratate sunt bogate in vitamine si sunt mult mai benefice pentru organism decat chipsurile. In cuptorul aragazului PlusSteam Electrolux puteti deshidrata prune si caise sau chiar sfecla rosie si ardei. De asemenea, puteti seta temperatura cuptorului in functie de textura pe care doriti s-o obtineti - crocanta sau moale.

Deshidratarea alimentelor

tabel setari deshidratare legume si fructe aragaz plussteam
borcane in cuptorul aragazului plussteam

Dunstulit sau bain-marie
conservarea pe timp de iarna

Conservarea alimentelor nu a fost niciodata mai usoara ca acum! Cuptorul aragazului PlusSteam poate steriliza rapid si usor borcanele si capacele necesare pentru conservarea muraturilor, zarzavaturilor sau fructelor pe timp de iarna, eliminand microorganismele care ar putea dauna procesului de conservare. Apoi, dupa adaugarea continutului in borcanele sterilizate, selectati functia PlusSteam, iar aburul va efectua o supra-sterilizare in cazul zacuscai si bulionului sau va gati continutul in cazul compoturilor sau legumelor crude. In acest mod, preparatele vor rezista chiar si 2-3 ani! 

Conservarea alimentelor

tabel setari conservare legume si fructe aragaz plussteam

Alte functii ale aragazului PlusSteam

functii obisnuite aragaz plussteam

Incercati aburul in una din aceste retete:

paine cu cartofi
Paine cu cartofi

Folositi aburul pentru a obtine o paine cu interior pufos si aerat si o crusta crocanta, incununate de o culoare rumena.

tarta cu spanac si branza cu mucegai
Tarta cu spanac si branza mucegai

O imbinare perfecta intre aroma spanacului si cea a branzei cu mucegai

cheesecake cu cocos si ananas caramelizat
Cheesecake cu cocos si ananas caramelizat

Schimbati rutina cu acest desert clasic reinventat