Cum să ai un stil alimentar sustenabil – cu Cristina Mazilu

Împreună cu Cristina Mazilu (Mazilique) am început o serie de reţete video dedicate alimentaţiei sustenabile. Află cum poţi reduce risipa de alimente pentru a contribui la crearea unui viitor sustenabil, urmărind reţetele propuse mai jos.

Roșii uscate la cuptor

Ţineţi minte obiceiul de vineri? Cel în care dau o tură prin bucătărie și-mi fac de cap (și de treabă :)) cu ingredientele pe care le am deja la dispoziţie? Asta e metoda mea atât de a valorifica produsele de sezon, cât și de a minimiza risipa de alimente.

Și aici intervine tehnologia care mă ajută în tot procesul ăsta. De exemplu, vinerea asta am pus la treabă cuptorul cel nou de la Electrolux: SteamPro CookView, care are inclusiv o funcţie de deshidratare. Astfel, am transformat roșiile pe care le aveam în bucătărie în pomodori secchi – o delicatesă de sezon de care mă pot bucura mult timp de acum încolo.” - Cristina Mazilu

Urmărește reţeta video

Granola la cuptor

Granola se pregătește foarte simplu – practic, fiind vorba despre resturi rătăcite prin borcane, nu am făcut decât să le adun împreună și să le amestec într-o tavă de cuptor cu puţin ulei de măsline (puteţi folosi și un ulei neutru) și un pic de sirop de arţar.
Ce e important de reţinut, în schimb, este că această non-reţetă îţi economisește timp, bani și energie – folosești ce ingrediente ai deja în cămară și la final vei avea la îndemână un mic dejun rapid sau o gustare sănătoasă.” - Cristina Mazilu

Urmărește reţeta video