Alături de Electrolux de mai mulţi ani, Chef Liviu Lambrino este un profesionist de excepţie, creativ și expert în tehnologiile inovatoare ale produselor Electrolux.

Garnituri de legume

În episodul de astăzi vom vorbi despre legume și preparate pe bază de legume. Cum reușim să preparăm din aceeași legumă mai multe texturi? Vom folosi pentru exemplificare mazăre, conopidă, morcov și sparanghel. Pentru început vom construi o bază simplă care să ne ajute în dezvoltarea restului de preparate, respectiv un stock de legume. Urmărește video pentru mai multe secrete și sfaturi culinare.

Pulpe și fileuri de pui

Episodul de astăzi este cel de-al doilea dedicat gătirii cărnii de pui. În urma primului episod am aflat cum se face o tranșare din care au rezultat pulpele, fileurile majore și cele două fileuri minore.

Astăzi vom folosi aceste cut-uri pentru două preparate. Primul va fi o pulpă de pui cu piure de cartofi și sos, iar al doilea va fi un piept de pui cu același tip de sos dar cu legume sote.

Cotletul de porc cu os pregătit în tehnica Sous Vide

Astăzi vom aprofunda ce înseamnă gătirea corectă a cărnii de porc folosind tehnologia Sous Vide. Vom folosi o bucată de carne taiată foarte interesant, respectiv un cotlet de porc cu os.

Avem două modalităţi de preparare. Prima presupune să folosim bucata întreaga tip "pork rack", utilizând cuptorul Electrolux și funcţia Steamify. Pentru a doua metodă vom folosi "chops" sau fripturi individuale, folosind tehnologia Sous Vide.

Preparate festive pentru sărbătorile de iarnă

În episodul de astăzi vom pregăti un mușchi de porc, învelit în bacon, pe care îl vom servi împreună cu cartofi Dauphinoise și un sos de merișoare, la care vom adăuga o salată de castraveţi și ţelină.

Tehnici și metode pentru a găti corect ouăle - preparate sărate

În episodul de astăzi vom învăţa cum se fierb corect ouăle, cum se face un Scrambled Eggs, cum se poșează ouăle, cum putem face o omletă dar și cum ne putem da seama de gradul de prospeţime și calitate al unui ou.

Tehnici pentru gătit carnea de pui

Acest episod este dedicat cărnii de pui. Vom prepara împreună o reţetă simplă de pui la cuptor pentru a învăţa cum se face corect o tranșare, un stock, un pui la cuptor și un piure de cartofi.

Este recomandat să cumpărăm carcase pentru că sunt mult mai versatile și putem realiza mai multe preparate cu o investiţie minimă. Din carnea care conţine și os se pot obţine diverse sosuri și stock-uri ce vor adăuga un plus de gust.

Tehnica Sous Vide pentru carnea de vită

Astazi discutăm despre prepararea corectă a cărnii de vită folosind tehnica Sous Vide.

Sous Vide presupune gătirea cărnii într-un mediu controlat, cu o temperatură foarte precis setată. Una din particularităţile acestei metode de gătit constă în faptul că dorim să protejăm cât mai mult carnea împotriva unei gătiri termice accentuate și agresivă.

Descoperă 3 deserturi delicioase pe bază de ouă

Ouăle sunt considerate un aliment complet. Ele au devenit un standard care măsoară conţinutul de proteine al tuturor celorlalte alimente. În episodul de astăzi vom învăţa cum se gătesc corect ouăle, respectiv preparate dulci.

Secretele unei fripturi perfecte de vită

În primul episod din seria de tutoriale For Better Cooking, Chef Liviu Lambrino ne împărtașește câteva tehnici simple, preluate din bucătăriile profesioniste, pentru prepararea corectă a cărnii de vită. Află care sunt secretele unei fripturi perfecte și cum poţi găti friptura de vită astfel încât să fie gustoasă și suculentă.

Urmărește video pentru a descoperi preparatele lui Chef Liviu Lambrino:

  • File Black Angus (origine Franţa, nematurată) / Friptură aromatizată cu cimbru și usturoi & Piure de ţelină & Conopidă caramelizată cu lămâie și sare & Reducţie de vin cu rozmarin si miere
  • Vrabioară aromatizată cu rozmarin și rom & Legume (morcovi + zucchini) caramelizate și murate rapid cu microbusuioc pe deasupra & Reducţie de vin cu rozmarin
  • Tbone steak aromatizat cu salvie și usturoi & Reducţie de vin cu rozmarin & King oister mushroom sote cu lămâie și usturoi.