JamilaCuisine ne prezintă reţetele pe care le gătesc cu mare drag în familie, ori de câte ori au ocazia. Urmărește reţetele video mai jos și află cum reușesc să îmbine aromele marocane cu gusturile românești.

Prăjitură delicioasă cu afine

Reţeta de prăjitură cu afine și cremă de brânză este perfectă pentru dulcele de weekend sau pentru ocaziile în care aveţi în frigider fructe pe care nu doriţi să le risipiţi. Mie mi se întâmplă frecvent să-mi rămânî fructe în frigider și caut variante pentru a le folosi. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Zaalouk sau zacuscă marocană cu vinete

Reţeta de zaalouk sau de zacuscă marocană am încercat-o cu mulţi ani în urmă, când am ajuns pentru prima dată în Maroc. Acolo am descoperit o întreagă cultură a aperitivelor. [...] Acest preparat se aseamănă cu zacusca românească, doar că nu are ceapă, ci usturoi. Mai are evident și condimente, și ulei de măsline extravirgin. Se face în diferite feluri în Maroc, însă eu am ales reţeta pe care soacra mea o folosește de mulţi ani. Unele reţete au vinetele fierte la abur, unele au ardeiul crud. Unele nu au deloc ardei gras, ci iute. Fiecare gospodină are varianta ei și o pregătește în alt mod.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Prăjitură savarină la tavă

E genul de desert perfect pentru vară, însiropat, cu jeleu natural de căpșuni și frișcă fină și aerată. Eu iubesc savarinele încă din copilărie. Se numără printre prăjiturile mele preferate, iar tata ni le cumpăra mereu de la cofetărie când eram copii. Ne băteam pe ele și visam să avem atât de multe savarine încât să nu se termine niciodată. Îmi plac și astăzi la fel de mult, însă nu le mai cumpăr, ci prefer să le fac în casă. Folosesc frișcă naturală, nu pun prea mult zahăr și nici jeleu din plic. Sunt mult mai sănătoase și mult mai gustoase ca varianta pe care o găsesc în cofetării. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Orez cu creveţi în stil asiatic

„Reţeta de orez cu creveţi în stil asiatic este foarte iubită în familia mea. Nouă ne place foarte mult mâncarea asiatică și o gătim destul de des. Mie imi place pentru că e gustoasă, se face ușor și e săţioasă. În plus, este și sănătoasă pentru că are multe legume și puţine grăsimi.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Friptură fragedă de miel cu legume la cuptor

Reţeta de friptură de miel cu legume este una pe care o fac foarte des pentru familia mea. Soţul meu iubește acest tip de carne, așa că cel puţin o dată pe lună [...] fac o tavă mare din această minunăţie aromată. Am combinat mereu condimentele marocane cu gusturile românești pentru a avea un fel de fusion între cele două bucătării. Această friptură este ideală pentru Paște și arată perfect pe orice masă de sărbătoare. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Produse recomandate