JamilaCuisine ne prezintă reţetele pe care le gătesc cu mare drag în familie, ori de câte ori au ocazia. Urmărește reţetele video mai jos și află cum reușesc să îmbine aromele marocane cu gusturile românești.

Pască fără aluat

"Pasca fără aluat cu mac și lămâie, o reţetă simplă, delicioasă și aromată, perfectă pentru masa de paște. Are o umplutură delicioasă de brânză și o cremă de mac extraordinară. Nu are aluat și se face foarte ușor." - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Tocăniţă de ceapă

"Tocaniţa de ceapă cu pui, o reţetă tradiţională foarte gustoasă și aromată. Nu se face greu, nu necesită multe ingrediente și se poate servi cu piure sau mamaliguţă. Este bun și în varianta fără carne, iar vara se poate prepara cu roșii proaspete. E un deliciu!" - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Eclere cu ciocolată

"Aceste eclere cu ciocolată îmi aduc aminte de cele pe care le facea mama mea, eclere la fel de mari și groase, nu cum sunt acum cele din comerţ, subţiri și perfecte. Acestea sunt eclere făcute în casă și arată foarte bine, sunt aproape gigantice, foarte gustoase și pline de cremă." - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Saramura de pește

"Este un preparat foarte gustos, aromat și ușor de făcut. Saramura de pește se poate servi cu mămăligă caldă, foarte moale sau chiar cu pâine. Puteți să incercați și voi rețeta mai ales in zilele de dezlegare la pește și sper să vă fie de folos."- Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Mălai la cuptor

"Rețeta de Mălai la cuptor sau Mălai - prăjitura copilăriei mele, cum o mai numim noi, este foarte gustoasă si deasemenea apreciată în familia mea. Este o rețetă simplă și ușor de pregătit, iar mălaiul la cuptor poate fi servit cu smântână, brânză, sarmale, piftie. Este un preparat care se facea la praznice, la sărbători, era ca un cozonac din Mehedinți." - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Dulceaţă de ardei iute

„Această dulceaţă de ardei iute este perfectă pentru mâncăruri. Se poate folosi la fripturi, și la carne în general. E minunată cu brânzeturi, merge perfect în sandwich-uri. O puteţi adăuga și în anumite mâncăruri, așa cum sunt cele asiatice, de exemplu.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Prăjitură delicioasă cu afine

Reţeta de prăjitură cu afine și cremă de brânză este perfectă pentru dulcele de weekend sau pentru ocaziile în care aveţi în frigider fructe pe care nu doriţi să le risipiţi. Mie mi se întâmplă frecvent să-mi rămânî fructe în frigider și caut variante pentru a le folosi. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Zaalouk sau zacuscă marocană cu vinete

Reţeta de zaalouk sau de zacuscă marocană am încercat-o cu mulţi ani în urmă, când am ajuns pentru prima dată în Maroc. Acolo am descoperit o întreagă cultură a aperitivelor. [...] Acest preparat se aseamănă cu zacusca românească, doar că nu are ceapă, ci usturoi. Mai are evident și condimente, și ulei de măsline extravirgin. Se face în diferite feluri în Maroc, însă eu am ales reţeta pe care soacra mea o folosește de mulţi ani. Unele reţete au vinetele fierte la abur, unele au ardeiul crud. Unele nu au deloc ardei gras, ci iute. Fiecare gospodină are varianta ei și o pregătește în alt mod.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Prăjitură savarină la tavă

E genul de desert perfect pentru vară, însiropat, cu jeleu natural de căpșuni și frișcă fină și aerată. Eu iubesc savarinele încă din copilărie. Se numără printre prăjiturile mele preferate, iar tata ni le cumpăra mereu de la cofetărie când eram copii. Ne băteam pe ele și visam să avem atât de multe savarine încât să nu se termine niciodată. Îmi plac și astăzi la fel de mult, însă nu le mai cumpăr, ci prefer să le fac în casă. Folosesc frișcă naturală, nu pun prea mult zahăr și nici jeleu din plic. Sunt mult mai sănătoase și mult mai gustoase ca varianta pe care o găsesc în cofetării. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Orez cu creveţi în stil asiatic

„Reţeta de orez cu creveţi în stil asiatic este foarte iubită în familia mea. Nouă ne place foarte mult mâncarea asiatică și o gătim destul de des. Mie imi place pentru că e gustoasă, se face ușor și e săţioasă. În plus, este și sănătoasă pentru că are multe legume și puţine grăsimi.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Friptură fragedă de miel cu legume la cuptor

Reţeta de friptură de miel cu legume este una pe care o fac foarte des pentru familia mea. Soţul meu iubește acest tip de carne, așa că cel puţin o dată pe lună [...] fac o tavă mare din această minunăţie aromată. Am combinat mereu condimentele marocane cu gusturile românești pentru a avea un fel de fusion între cele două bucătării. Această friptură este ideală pentru Paște și arată perfect pe orice masă de sărbătoare. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)

Urmărește reţeta video

Produse recomandate