.

Lipie cu ceapa caramelizata

Ceapa caramelizata este o garnitura excelenta pentru aceasta lipie crocanta, conferindu-i dulceata si intensitate.

Ingrediente - pentru 2 portii

  375 g faina
250 ml lapte, nu prea rece
6 g drojdie uscata
1 lingurita zahar tos
3 linguri de ulei de masline
1 ceapa mare taiata subtire
1 lingura otet balsamic
1 lingurita cu varf zahar brun
sare de mare

Timp de pregatire

65 min

Setari cuptor

200⁰C
Umiditate: 700 ml apa

Dificultate

Redusa

 

 

1. Puneti sarea, faina, laptele, drojdia, zaharul si o lingura de ulei de masline intr-un bol. Framantati pana obtineti un aluat moale, usor de modelat. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasati sa creasca timp de 30 de minute, pana cand i se dubleaza volumul.

 

2. In timp ce aluatul creste, asezati ceapa pe o hartie cerata unsa si stropiti cu uleiul de masline ramas, cu otet balsamic si cu zaharul brun. Gatiti ceapa in cuptorul CombiSteam pentru 6-7 minute, pana cand se caramelizeaza. Folositi setarea de Grill rapid, nivelul 4 al cuptorului si temperatura 220°C. In timpul gatirii, amestecati de doua ori, pentru o caramelizare uniforma. 

 

3. Scoateti aluatul din bol si intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina. Intindeti-l cu grija si asezati-l pe o hartie cerata unsa. Distribuiti ceapa caramelizata peste aluat si presarati sare de mare. Coaceti lipia setand cuptorul CombiSteam la 180°, cu 25% abur si caldura si un timp de coacere de 25 minute.