.

Mini tarte cu sparanghel si ricotta

Un aperitiv mereu la indemana si extrem de usor de preparat: mini tarte cu sparanghel si ricotta. Folositi un robot de bucatarie pentru aluat si nu veti depune niciun efort pentru aceasta reteta.

Ingrediente

Pentru aluat

60 g de unt
125 g de faina
40 ml apa rece
un praf de sare

Pentru umplutura

250 g de ricotta
1 ou
sare
piper

Pentru topping

cateva fire de sparanghel proaspat
cateva rosii cherry
30 g de branza Cheddar pentru gratinat
marar proaspat pentru decor

 

1. Puneti untul, faina, apa rece si sarea in bolul Asistentului de la Electrolux. Framantati aluatul de tarta folosind carligul special.

 

2. Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindeti bucatile de aluat cu un sucitor. Asezati fiecare bucata in tavite speciale pentru mini tarte.

 

3. Incingeti cuptorul la 180 de grade folosind programul de incalzire sus/jos. Asterneti cate o bucate de hartie de copt peste fiecare tavita cu aluat si puneti deasupra bile ceramice pentru copt sau daca nu aveti, puneti boabe de orez sau fasole. Coaceti asa pentru 20 de minute aluatul de tarta. 

 

4. Amestecati branza ricotta cu ou si asezonati-o cu sare si piper. Umpleti cele 4 mini tarte cu aceasta compozitie, apoi asezati deasupra bucati de sparanghel, rosii cherry si branza Cheddar. 

 

5. Bagati tavitele pentru inca 25 de minute la cuptor la aceeasi temperatura si pe acelasi program. Cu 3 minute inainte de finalul programului de coacere, selectati functia speciala de gratinat a cuptorului. 


mini tarte cu sparanghel si ricotta

Produse recomandate

tarta de mere

#MakeLifeDelicious cu Printesa Polonic

Fie ca sunteti pasionat de gatit, fie ca sunteti doar in cautarea unei retete care sa va inspire, va invitam sa urmariti transmisiile noastre LIVE. Descoperiti retetele noastre si urmariti-ne in direct. Urmatoarea transmisiune live este pe 6 decembrie la ora 20:00.