.

Biscuiti cu ciocolata

Va propunem o reteta clasica si ideala pentru micul dejun sau pe post de gustare. Incercati-i cu lapte cald, abia scosi din cuptor!

Ingrediente

Pentru biscuiti

100 g zahar
60 g zahar din melasa
150 g faina
5 g praf de copt
100 g ciocolata neagra
50 g alune de padure
1 ou
90 g unt topit

 

1. Puneti in bolul Asistentului de la Electrolux faina, cele doua tipuri de zahar, praful de copt, alunele de padure maruntite si ciocolata rupta in bucatele. Turnati deasupra untul topit si oul batut. Amestecati toate ingredientele folosind carligul special pentru aluaturi.

 

2. Intindeti o foaie de hartie de copt intr-o tava intinsa. Modelati bile de marime medie din aluat si asezati-le in tava lasand suficient spatiu intre ele. In timpul coacerii ele se vor intinde si vor lua forma unor biscuiti.

 

3. Introduceti tava in cuptorul incins la 180 de grade pe functia de incalzire sus/jos si lasati biscutii la copt in jur de 12 minute. Dupa ce scoateti tava din cuptor, asteptati sa se raceasca putin, apoi luati-i cu grija din tava. Savurati-i dupa ce s-au racit complet langa o cana de ceai, cafea sau lapte fierbinte. Pofta buna!


biscuiti cu ciocolata si alune de padure

Produse recomandate