Ingrediente
Pentru "blat" |
250 g biscuiti cu lapte si cereale 150 g unt topit |
Pentru crema |
500 g branza ricotta 250 g mascarpone coaja rasa de la o portocala coaja rasa si sucul de la o lamaie 3 oua mari, ecologice 180 g smantana acra 150 g zahar |
Pentru topping |
300 g fructe de padure congelate (sau proaspete daca aveti) 50 g de zahar |
Pentru glazura |
240 g smantana acra 4 linguri de zahar zeama de la o lamaie |

1. Macinati biscuitii si amestecati-i bine cu untul topit, apoi pregatiti tava: sa fie rotunda, cu un diametru de 24 de centimetri si neaparat sa aiba fundul detasabil. Ungeti-o bine cu unt, apoi tapetati-o cu un strat uniform de biscuiti si lasati-o sa se odihneasca deoparte vreo 20 de minute.

2. Intre timp, pregatiti crema de branza. Cu ajutorul Asistentului de la Electrolux amestecati ricotta cu mascarpone, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala pana obtineti o consistenta cremoasa. Incorporati pe rand ouale, apoi smantana si zeama de lamaie.

3. Turnati compozitia in tava, peste blatul din biscuiti si uitati de el in cuptorul CombiSteam pentru 75 de minute. Folositi programul cu 25 la suta abur la 180 de grade Celsius.

4. Pentru glazura amestecati smantana cu zaharul si zeama de lamaie si turnati-o deasupra cheesecake-ului, dupa ce il scoateti din cuptor. Bagati tava inapoi in cuptor pentru inca 20 de minute, dupa care lasati cheesecake-ul sa se raceasca inautru, cu usa deschisa. Cand s-a racit de tot, bagati-l la frigider pentru minim 3 ore inainte de a fi savurat impreuna cu sosul de fructe.
