.

Cheesecake cu fructe de padure

Inveseliti-va prietenii si familia cu acest desert nevinovat, numai bun de servit pe vremea mohorata: cheesecake-ul cu fructe de padure iti va readuce voia buna de la prima lingurita! 

Ingrediente

Pentru "blat"

250 g biscuiti cu lapte si cereale
150 g unt topit

Pentru crema

500 g branza ricotta
250 g mascarpone
coaja rasa de la o portocala
coaja rasa si sucul de la o lamaie
3 oua mari, ecologice
180 g smantana acra
150 g zahar

Pentru topping

300 g fructe de padure congelate (sau proaspete daca aveti)
50 g de zahar

Pentru glazura

240 g smantana acra
4 linguri de zahar
zeama de la o lamaie
blat cheesecake din biscuiti si unt

1. Macinati biscuitii si amestecati-i bine cu untul topit, apoi pregatiti tava: sa fie rotunda, cu un diametru de 24 de centimetri si neaparat sa aiba fundul detasabil. Ungeti-o bine cu unt, apoi tapetati-o cu un strat uniform de biscuiti si lasati-o sa se odihneasca deoparte vreo 20 de minute. 

crema cheesecake cu ricotta si mascarpone

2. Intre timp, pregatiti crema de branza. Cu ajutorul Asistentului de la Electrolux amestecati ricotta cu mascarpone, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala pana obtineti o consistenta cremoasa. Incorporati pe rand ouale, apoi smantana si zeama de lamaie. 

cheesecake

3. Turnati compozitia in tava, peste blatul din biscuiti si uitati de el in cuptorul CombiSteam pentru 75 de minute. Folositi programul cu 25 la suta abur la 180 de grade Celsius.

cheesecake cu fructe de padure

4. Pentru glazura amestecati smantana cu zaharul si zeama de lamaie si turnati-o deasupra cheesecake-ului, dupa ce il scoateti din cuptor. Bagati tava inapoi in cuptor pentru inca 20 de minute, dupa care lasati cheesecake-ul sa se raceasca inautru, cu usa deschisa. Cand s-a racit de tot, bagati-l la frigider pentru minim 3 ore inainte de a fi savurat impreuna cu sosul de fructe.


cheesecake cu fructe de padure

Produse recomandate