.

Choux a la creme

Rasfatati-va familia si prietenii cu aceste choux a la creme facute chiar acasa la dvs.! Incercati aceasta reteta si veti vedea cat de usor si distractiv este sa...MakeLifeDelicious!

Ingrediente

Pentru 15 bucati

125 g de faina cernuta
250 ml apa
o lingurita de sare
15 g zahar
100 g unt taiat cuburi la temperatura camerei
5 oua

Pentru umplutura

orice crema doriti
frisca batuta
fructe proaspete

1. Se pune la fiert apa cu sarea, zaharul si cubuletele de unt. Cand incep sa fiarba se adauga faina, amestecand energic cu o spatula din cauciuc pana se obtine un aluat compact si omogen. Se lasa aluatul la racorit. 

2. Se adauga 4 oua, unul cate unul, in aluatul racorit, amestecand energic pana la incorporarea totala. Nu se adauga urmatorul ou pana n-a fost bine integrat cel de dinainte! Se pune aluatul intr-un sprit si se formeaza mici gramajoare cu diametrul de 4-5 centimetri intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Nu uitati sa lasati suficient loc intre ele, astfel incat sa creasca frumos.

3. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C, se seteaza functia de 75% caldura si 25% abur. Se bate cu putina sare cel de-al cincilea ou si se ung choux-urile cu ajutorul unei pensule. Se da tava la cuptor 15 minute la 200 de grade si apoi inca 20 minute la 170 de grade. 

4. Se lasa choux-urile sa se raceasca, apoi se taie in doua si se umple fiecare choux cu crema preferata. Pentru a evita sa se inmoaie e preferabil sa umpleti exact cate choux –uri urmeaza sa consumati. Pofta buna!


choux a la creme make life delicious printesa polonic

Produse recomandate