.

Dacquoise cu fructe

Un tort delicat, din bezea si faina de migdale, tortul dacquoise se potriveste de minune cu crema de lapte fiarta, denumita si crema de patiserie. Folosita si la eclere, aceasta crema de vanilie este foarte apreciata peste tot in lume si reprezinta o reteta de baza in cofetarie.

Ingrediente

Pentru dacquoise

100g migdale pudra
30g faina alba
3 oua intregi
2 galbenusuri
90g zahar pudra
1g sare
70g zahar alb
90g nuca de cocos maruntita
150g albus
100g zahar granulat
Zahar pudra pentru presarat deasupra

Pentru crema de patiserie

300ml lapte
1 pastaie de vanilie
60g galbenus
100g zahar alb
30g amidon
1 praf de sare
3g gelatina + 15ml apa rec
150ml smantana, batuta bine

  

1. Cerne migdalele pudra, faina alba, sarea si zaharul pudra intr-un bol.

 

2. Mixeaza albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul granulat si mixeaza pana obtii o bezea ferma.

3. Incorporeaza cu spatula ingredientele uscate, alternand cu nuca de cocos maruntita. Pune intr-un pos si formeaza un disc de blat intr-un inel de 20-22cm diametru, uns cu unt in prealabil.

Mic sfat! Dacquoise este un blat usor crocant la exterior, pufos la interior, iar pentru a obtine aceasta textura este important sa omogenizam cu grija ingredientele, incercand sa pastram aerul in bezea. 

 

4. Presara cu zahar pudra si coace blatul la 165C pentru 20-25 minute sau pana obtii un blat cu o crusta crocanta. Lasa la racit.

Mic sfat! Pudram cu zahar inainte de coacere tocmai pentru a obtine o crusta mai buna.

 

5. Hidrateaza gelatina. Incalzeste laptele cu pastaia de vanilie. Infuzeaza 10 minute acoperit cu folie alimentara.

 

6. Amesteca galbenusul cu zaharul, apoi adauga amidonul.

Mic sfat! Poti adauga pasta de fistic, ciocolata topita ori coaja de citrice si obtii o cu totul alta aroma.

 

7. Toarna in fir subtire laptele fierbinte, apoi intoarce pe foc si gateste pana se ingroasa plus inca 1 minut. Ia de pe foc si adauga gelatina, apoi acopera cu folie si lasa sa se raceasca complet.

 

8. Cand s-a racit, mixeaza din nou crema pentru a deveni cremoasa. Incorporeaza smantana batuta bine, apoi pune in pos si poseaza peste dacquoise. Acopera imediat cu fructe proaspete si finiseaza cu zahar pudra.

Mic sfat! Foloseste fructele preferate pentru a finisa prajitura


dacquoise cu fructe si crema de patiserie

Produse recomandate

5

5 (30 Recenzii)

KOEAP31WT

5

5 (26 Recenzii)

EIS8134

Din seria Horeca & Electrolux...