.

Dacquoise cu fructe

Un tort delicat, din bezea si faina de migdale, tortul dacquoise se potriveste de minune cu crema de lapte fiarta, denumita si crema de patiserie. Folosita si la eclere, aceasta crema de vanilie este foarte apreciata peste tot in lume si reprezinta o reteta de baza in cofetarie.

Ingrediente

Pentru dacquoise

100g migdale pudra
30g faina alba
3 ouă întregi
2 gălbenuşuri
90g zahar pudra
1g sare
70g zahăr alb
90g nuca de cocos maruntita
150g albus
100g zahar granulat
Zahar pudra pentru presarat deasupra

Pentru crema de patiserie

300ml lapte
1 pastaie de vanilie
60g galbenus
100g zahar alb
30g amidon
1 praf de sare
3g gelatina + 15ml apa rec
150ml smantana, batuta bine

  

1. Cerneti migdalele pudra, faina alba, sarea si zaharul pudra intr-un bol.

 

2. Mixati albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul granulat si mixati pana obtineti o bezea ferma.

3. Incorporati cu spatula ingredientele uscate, alternand cu nuca de cocos maruntita. Puneti intr-un pos si formati un disc de blat intr-un inel de 20-22cm diametru, uns cu unt in prealabil.

Mic sfat! Dacquoise este un blat usor crocant la exterior, pufos la interior, iar pentru a obtine aceasta textura este important sa omogenizam cu grija ingredientele, incercand sa pastram aerul in bezea. 

 

4. Presarati cu zahar pudra si coaceti la 165C pentru 20-25 minute sau pana obtineti un blat cu o crusta crocanta. Lasati la racit.

Mic sfat! Pudram cu zahar inainte de coacere tocmai pentru a obtine o crusta mai buna.

 

5. Hidratati gelatina. Incalziti laptele cu pastaia de vanilie. Infuzati 10 minute acoperit cu folie alimentara.

 

6. Amestecati galbenusul cu zaharul, apoi adaugati amidonul.

Mic sfat! Puteti adauga pasta de fistic, ciocolata topita ori coaja de citrice si obtineti o cu totul alta aroma.

 

7. Turnati in fir subtire laptele fierbinte, apoi intoarceti pe foc si gatiti pana se ingroasa plus inca 1 minut. Luati de pe foc si adaugati gelatina, apoi acoperiti cu folie si lasati sa se raceasca complet.

 

8. Cand s-a racit, remixati crema pentru a deveni cremoasa. Incorporati smantana batuta bine, apoi puneti in pos si posati peste dacquoise. Acoperiti imediat cu fructe proaspete si finisati cu zahar pudra.

Mic sfat! Folositi fructele preferate pentru a finisa prajitura


dacquoise cu fructe si crema de patiserie

Din seria Horeca & Electrolux...

Produse recomandate