.

File de struţ cu plante aromatice

Noua reţetă #MakeLifeDelicious îţi va arăta cum să dai un gust deosebit fileului de struţ. E nevoie de puţină răbdare, pasiune, ingrediente alese cu grijă şi o picătură de creativitate!

Ingrediente

Pentru file

File de struţ
Ulei vegetal
50 g unt
Plante aromatice
2 căţei usturoi
Sare
Piper

Pentru piure

1 kg cartofi în coajă
Unt
Salvie
Sare

Pentru sos

3 gălbenuşuri
20 ml apă
200 g unt
Foi de dafin
Nucşoară
Sare mare/piper proaspăt zdrobit

 

1. În tigaia bine încinsă, puneţi 20ml de ulei vegetal pentru prăjit. Când uleiul e fierbinte, aşezaţi carnea în tigaia încinsă şi prăjiţi-o pe fiecare latură timp de 1,5 minute, fără a o mişca sau verifica.

 

2. La foc mediu, adăugaţi 50 de g unt, plante aromatice şi usturoi zdrobit grosier (când untul spumează). Continuaţi gătirea până la gradul de pătrundere dorit, întorcând carnea la fiecare 15- 20 de secunde, acoperind-o încontinuu cu unt topit. Lăsaţi carnea să se odihnească minimum jumătate din timpul de gătire, apoi condimentaţi cu sare de mare şi piper proaspăt zdrobit.

 

3. În timp ce carnea se odihneşte, se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se zdrobesc cu unt sau salvie (opţional). Se condimentează cu sare, dupa gust.

 

4. Apoi, pentru sos se emulsionează 3 gălbenuşuri cu 20 ml de apă (folosind blenderul pentru imersiune). Topiţi apoi 200 g unt, împreună cu o şalotă mică, tăiată mărunt şi o foaie de dafin.

 

5. Strecuraţi, apoi turnaţi untul fierbinte treptat peste gălbenuşuri, în timp ce mixaţi. Gălbenuşurile se vor găti de la căldura reziduală. Sosul se strecoară şi se condimentează cu lime şi nucşoară, apoi cu sare şi piper alb.


file de strut

Din seria Horeca & Electrolux...

Produse recomandate