.

Tarta cu frangipane si smochine

O crema de migdale delicata, cu origini italiene, dar perfectionata de bucataria franceza, frangipane este ideala pentru tarte. Noi va propunem sa incercati aceasta tarta cu smochine pentru o gustare care sa... #MakeLifeDelicious!

Ingrediente

Pentru aluat fraged

120g unt rece, cuburi
265g faina alba, cernuta
1g sare
65g zahar pudra, cernut
30g faina de migdale
50g oua intregi
½ lingurita extract de vanilie

Pentru frangipane

75g unt, temperatura camerei
75g zahar pudra
75g pudra de migdale
galbenusuri
15g amidon
1 lingurita extract de vanilie
smochine taiate in sferturi

 

1. Combinati untul rece cu faina alba si sarea, precum si zaharul pudra si faina de migdale. Mixati la robot pana obtineti un mestec nisipos.

Mic sfat! Pentru un gust mai intens al tartei, inlocuiti faina de migdale cu miez de nuca sau alune de padure macinate.

 

2. Adaugati oul si vanilia si mixati la viteza mica pana obtineti un aluat omogen. Formati o bila de aluat pe care infoliati-o in folie alimentara. Dati la frigider pentru minim 6 ore.

Mic sfat! Pentru a lucra mai bine aluatul fraged, pastrati-l la frigider minim 6 ore, preferabil peste noapte.

 

3. Puneti aluatul pe masa de lucru usor infainata si intindeti o foaie subtire. Decupati si formati crusta de tarta. 

Mic sfat! Strangeti resturile de aluat, framantati usor si dati din nou la frigider inainte de a intinde o noua foaie pentru o alta tarta.

 

4. Intepati aluatul cu o furculita si congelati 15 minute. Coaceti la 180C pentru 12-15 minute sau pana marginile devin usor aurii.

 

5. Mixati untul cu zaharul pudra. Adaugati galbenusurile, vanilia, pudra de migdale si vanilia.

 

6. Puneti crema in coaja de tarta si asezati deasupra smochinele. Continuati sa mai coaceti inca 20-30 minute. Lasati la racit inainte de servire.

Mic sfat! Puteti inlocui smochinele cu alte fructe: pere, mere, piersici, prune.


tarta cu smochine

Din seria Horeca & Electrolux...

Produse recomandate