.

Paté cu brandy

Dacă ţi-ai propus ca vara asta să descoperi lucruri noi, gustul noii reţete #MakeLifeDelicious te va surprinde! Impresionează-ţi prietenii cu pateul din ficat de pui, complimentat cu ardei iute şi condimentat cu grijă.

Ingrediente

Pentru paté

125 grame de unt
1 ceapă tocată mărunt
1 căţel de usturoi feliat
400 de grame de ficat de pui
50 ml de brandy
Foi de dafin
150 grame de unt clarifiat
Sare şi piper
Cimbru proaspăt
Smântână pentru gătit

 

1. Ceapa tăiată julienne se căleşte la foc mediu, adăugând un praf de sare şi 2 frunze de dafin. Se adaugă ficatul de pui şi se căleşte pentru 2-3 minute la foc iute.

 

2. Se adaugă brandy şi se găteşte până dispare mirosul de alcool. Se adaugă smântâna pentru gătit şi se găteşte până când cantitatea scade la 3/4.

Atenţie! La gătirea pe flacără, brandy-ul va flamba!

 

3. În ultimele două minute se adaugă usturoi feliat şi cimbru proaspăt, împreună cu sare şi piper, după gust. 

 

4. Amestecul se pasează împreună cu untul până când are o consistenţă fină. Se trece prin sită şi se toarnă în ramekine. 

 

5. După ce se răceşte, se adaugă untul clarifiat pentru sigilare şi pentru păstrare la frigider.


pate de pui cu brandy pe felii de paine

Din seria Horeca & Electrolux...

Produse recomandate