.

Cornulete fragede cu rahat

O gustare desprinsa din copilarie! Incercati reteta Olgutei Iliescu de cornulete fragede cu rahat si adaugati un strop de abur pentru un exterior crocant si un interior pufos. 

Ingrediente

Pentru aluat

250g unt la temperatura camerei
250g smantana acra 25%
400g faina alba cernuta
1 praf de sare

Pentru umplutura

rahat
zahar pudra pentru finisat



1. Mixati untul cu smantana. Adaugati faina alba impreuna cu sarea si framantati un aluat omogen. Infoliati si dati la rece 1 ora.



2. Transferati pe masa de lucru usor infainata si taiati in doua bucati egale. Intindeti fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara de 2-3mm grosime, apoi taiati fasii de aluat de 6cm latime.



3. Taiati fiecare fasie de aluat in tringhiuri. Asezati o bucata de rahat la capatul fiecarui triunghi, apoi rulati strans.



4. Asezati fiecare cornulet intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Repetati procedeul cu restul aluatului si coaceti cornuletele in cuptorul preincalzit PlusSteam la 180°C pana marginile devin usor aurii. 



5. Cand sunt gata, transferati cornuletele calde intr-un bol cu zahar pudra. Scuturati excesul apoi asezati pe un platou. Puteti pastra cornuletele in cutii inchise ermetic pana la 2 saptamani.


cornulete fragede cu rahat

Din seria Horeca & Electrolux...

Produse recomandate

Aragazul PlusSteam

Aflati mai mult despre ce poate insemna noul aragaz Electrolux cu functia PlusSteam pentru familia dvs. Aflati cum puteti umple casa cu miros de paine proaspat coapta, ca la brutarie, sau cum fripturile devin mai aromate si mai suculente cu putin abur sau aflati cum puteti folosi cuptorul aragazului PlusSteam la conservarea alimentelor ca sa va bucurati de bunataturi si pe timp de iarna.