.

Tarta sarata cu bacon si praz

O reteta usoara, gustoasa si hranitoare, perfecta pentru brunch sau pe post de aperitiv la o cina festiva cu prietenii. Mai mult decat atat, este si usor de transportat pentru un pranz delicios la birou. Daca mai ramane vreo felie...

Ingrediente

Pentru aluatul fraged

80ml ulei vegetal
100ml vin alb
300g faina alba
2g sare

Pentru umplutura

20g unt
100g bacon, tocat marunt
1 ceapa mica, tocata fin
2 bucati praz, taiate fasii
4 catei de usturoi, tocat fin
250ml smantana 35%
3 oua intregi
2 galbenusuri
Sare si piper dupa gust

 

1. Combinati toate ingredientele pentru aluat intr-un bol si framantati scurt pana obtineti un aluat omogen. Infoliati si dati la rece 30 minute. Dupa 30 minute, intindeti pe masa de lucru usor infainata pana obtineti un aluat de 3-4mm grosime. Asezati in tava si presati pe margini.

 

2. Puneti o foaie de copt in tava, peste aluat, si turnati inauntru boabe de fasole sau orez. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C, activand functia PlusSteam, pentru 15 minute.

 

3. Intre timp, pregatiti umplutura: incalziti untul intr-o tigaie si adaugati baconul, gatindu-l pana se aureste. Apoi, transferati-l intr-un bol, iar in grasimea ramasa in tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si gatiti 2-3 minute sau pana se inmoaie si incep sa devina translucide. Adaugati prazul si gatiti cateva minute pana se inmoaie. Lasati la racit intr-un bol.

 

4. Amestecati ouale si galbenusurile cu o furculita, apoi turnati-le peste praz. Adaugati si restul ingredientelor. Asezonati dupa gust daca considerati necesar.

 

5. Turnati in crusta de tarta partial coapta si continuati sa coaceti la 180°C pentru 30-35 minute sau pana devine aurie. Lasati la racit inainte de a felia.


tarta cu bacon si praz

Din seria Horeca & Electrolux...

Produse recomandate