Acest site web utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site web fara a va modifica setarile browser-ului web privind cookie-urile va dati acordul cu privire la utilizarea de catre noi a cookie-urilor. Aflati mai multe citind ghidul nostru privind utilizarea cookie-urilor.
Flan de vanilie cu căpşuni
Un strop de inspirație
Vanilia şi căpşunile reprezintă o combinaţie clasică în această budincă de vară, uşor de pregătit şi cu aspect delicios.
Ingrediente
200 ml lapte, 200 ml smântână dulce, 1 păstaie de vanilie, semințe, 2 gălbenușuri, 3 ouă, 50 g zahăr, 300 g căpșuni, 2 linguri fistic
Porţii: 4-6
Dificultate: Redusă
Timp de preparare: 40 min

1. Bateţi gălbenuşurile şi ouăle cu zahărul. Adăugaţi seminţele de vanilie. Puneţi laptele şi smântâna într-o tigaie şi lăsaţi să se încălzească la aprox. 90°C. Nu lăsaţi să fiarbă!

2. Adăugaţi încet laptele cald şi smântâna în amestecul ou-zahăr şi amestecaţi încet. Aveţi grijă să nu se formeze bule de aer. Turnaţi amestecul în cupe sau pahare (2/3 din volum). Gătiţi cu Abur 50% la 90°C timp de 40 min. După ce este gata, lăsaţi flanul să se răcească. La sfârşit, decoraţi cu felii de căpşuni şi fistic.