Îngheţată de sparanghel

Un strop de inspirație

Sparanghelul are efect de anti-îmbătrânire sau afrodisiac. Încercaţi o reţetă pentru un desert răcoros.

Ingrediente

450 gr de sparanghel proaspăt, 320 ml de lapte, 60 gr de smântână cu 30% grăsime

3 gălbenuşuri, 120 gr de zahăr, un praf de sare

sparanghel

 

1. Îndepărtaţi cu grijă partea lemnoasă a sparanghelului şi puneţi-l la fiert pentru 2-3 minute în apă clocotită cu sare. Din apa fierbinte, transferaţi sparanghelul într-un vas plin cu apă cu gheaţă. Aşa îşi va păstra textura şi culoarea frumoasă.

inghetata

 

2. Mixati bine cele 3 gălbenuşuri cu zahărul cu ajutorul robotului Kitchen Assistent de la Electrolux. Puneţi la fiert laptele amestecat cu smântâna la temperatură medie. Când amestecul atinge punctul de fierbere, îndepărtaţi-l de pe plită şi adăugaţi treptat gălbenuşurile mixate cu zahăr, amestecând continuu cu un tel. Puneţi vasul din nou pe plită la o temperatură moderată şi amestecaţi constant până când crema rămâne pe spatulă. 

inghetata de sparanghel

 

3. Puneti sparanghelul într-un blender, turnaţi crema deasupra şi obţineţi un amestec omogen. La final treceţi compoziţia care s-a răcit printr-o sită deasă şi băgaţi-o pentru câteva ore la congelator. Îngheţata de sparanghel este gata. O puteţi savura cu puţin sirop de arţar deasupra.