Minitarte cu mousse de ciocolată şi ghimbir

Un strop de inspirație

Ghimbirul poate fi adăugat chiar şi în cazul unui desert, oferind o aromă ușor înțepătoare, și un gust dulce-acrișor. Rețetă propusă de Anca Lungu.

Ingrediente

pentru 12 minitarte 

pentru aluat: 

250 g de făină, 250 g de zahăr pudră, 125 g de unt, 2 ouă, un praf de sare 

 

pentru mousse de ciocolată: 

125 g de ciocolată neagră, 25 g de unt, 150 g de zahăr, 150 g de apă, 3 gălbenușuri, 200 g de smântână pentru frișcă, ghimbir proaspăt, coacăze roșii

1. Amestecați făina cu zahărul pudră, sarea, ouăle și untul. Frământați bine aluatul, apoi porționați-l și întindeți-l cu un sucitor. Așezați-l cu grijă în tăvițele tapetate cu unt și făină. Încingeți cuptorul la 200°C, turnați boabe de orez sau de fasole deasupra aluatului după ce ați folosit hârtia de copt ca o folie de protecție. Lăsați-le la cuptor pentru 15 minute. 

2. Între timp, topiți ciocolata și untul la bain marie și puneți la fiert apa și zahărul. Mixați gălbenușurile și adăugați treptat apa fiartă în care s-a topit zahărul. Bateți bine de tot smântâna până obțineți frișca, apoi amestecați gălbenușurile bătute spumă cu ciocolată și untul topit, iar la final incorporați frișca. Curățați și dați prin răzătoare 3 cm de rădăcină proaspătă de ghimbir. Aromați astfel mousse-ul de ciocolată.

 

3. Scoateți tăvițele cu aluat de la cuptor, așteptați puțin să se răcească și răsturnați-le pe blatul de lucru. Umpleți minitartele cu mousse de ciocolată și ghimbir și ornați-le cu coacăze roșii. Savurați minitartele după ce au stat cel puțin o oră la rece. Poftă bună!