Mousse de lămâie cu sos de zmeură

Un strop de inspirație

Acest sos de zmeură se combină cu crema dulceagă de lămâie pentru a forma un desert fantastic ce arată grozav pe farfurie.

Ingrediente

1,2 litri de lapte, 1 păstaie de vanilie, 2 ouă întregi, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr, coaja de la o lămâe, 1 lingură esenţă de lămâie, 6-8 forme mici pentru soufflé sau cupe mici, puţin unt moale pentru ungere, sos de zmeură, 400 g zmeură congelată, 50 g zahăr, 1 lingură de suc de lămâie

1. Puneţi laptele într-o cratiţă, tăiaţi păstaia de vanilie pe lungime şi adăugaţi seminţele în lapte. Lăsaţi să fiarbă şi apoi să se liniştească 10 minute. Între timp, amestecaţi bine ouăle, gălbenuşurile, coaja de lămâie şi esenţa de lămâie. Ungeţi formele de soufflé sau cupele cu unt. Scoateţi păstaia de vanilie din lapte şi turnaţi în amestecul de ouă bătute. Umpleţi vasele cu amestecul. Gătiţi crema de lămâie la 90ºC timp de 35 de minute (funcţia Abur 50% şi căldură) – amestecul trebuie să arate ca o spumă. Lăsaţi să se răcească timp de cel puţin 3 ore.

 

2. Pentru a face sosul, reduceţi zmeura, zahărul şi sucul de lămâie într-un piure, cu mixerul, strecuraţi-le şi păstraţi la rece până în momentul servirii. Scoateţi cu grijă mousse-ul trecând uşor cu lama cuţitului de jur împrejurul vasului şi răsturnaţi pe platouri.