Mudcake fără gluten cu cremă de caju

Un strop de inspirație

Un desert uşor, delicios şi fără gluten pentru zilele de vară: mudcake din quinoa şi cremă fină de caju.

Ingrediente

2 dl făină de quinoa, 1 dl făină de alune de pădure, 6 l-guri de pudră de cacao, 1 l-ță praf de copt, 1 vârf de sare, ½ dl ulei de cocos, 2 ouă întregi, 1 albuș de ou, 2 linguri de sirop de curmale, 15 curmale moi, fără sâmburi

 

pentru crema de caju

3 dl semințe de acaju naturale, ținute în apă cel puțin 4 ore, înainte de preparare, 1,5 dl apă, 1 linguriță esență de vanilie 

 

Timp de gătire: 20min

Setări cuptor: 175 grade Celsius || 25% abur

1. Se dau la blender curmalele și făina de alune de pădure. Se amestecă făina de quinoa, cacaoa pudră, praful de copt și sarea într-un bol, peste care se adaugă mixul de curmale. Se adăugă ouăle, uleiul de cocos și siropul de curmale și se amestecă până rezultă un aluat omogen. 

 

2. Se pune aluatul într-o tavă unsă cu puțin ulei de cocos și tapetată cu făină de alune de pădure. Se coace pentru 15-20 de minute, la 175 de grade Celsius, cu 25% abur, și se răcește înainte de servire.

 

3. Se țin semințele de acaju în apă pentru cel puțin 4 ore. Se dau la blender semințele de acaju și se adaugă apă puțin câte puțin, pentru un mix cremos. La final, se adaugă esența de vanilie și se poate servi, alături de mudcake.