.

Panna Cotta

Un adevarat rasfat pentru un sfarsit de saptamana! Aceasta crema fina poate fi savurata in varianta originala, ori cu orice alta aroma preferata: rom, cafea, esente de fructe etc., si poate fi servita alaturi de un coulis de fructe sau sos de caramel sau ciocolata.

Ingrediente

Pentru crema

200 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte
30 g de zahar
1 baton de vanilie
10 g gelatina

Pentru topping

zmeura proaspata
zahar brun
frunzulite de menta

 

1. Puneti foile de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa, apoi turnati intr-o craticioara laptele si smantana pentru frisca. Adaugati zaharul si semintele batonului de vanilie.  

 

2. Aduceti amestecul la punctul de fierbere, apoi indepartati oala de pe plita. Adaugati gelatina inmuiata si amestecati bine totul cu un tel pana cand se dizolva. Turnati panna cota in forme sau pahare, lasati-o sa se raceasca putin, apoi bagati-o pentru cel putin doua ore la frigider.

 

3. Pentru topping puteti folosi orice doriti. Noi am ales sa facem un sos de zmeura foarte usor de facut: intr-o craticioara adaugati fructele spalate foarte bine, dupa care adaugati atat zahar cat va place. Lasati sa se formeze caramelul si sa se imbine armonios cu fructele pana devine un sos.

 

4. Daca doriti sa scoateti panna cotta din formele folosite, puteti fierbe putina apa intr-o cratita si sa scufundati fundul formelor in apa fierbinte. Dupa ce decorati panna cotta cu toppingul ales, nu va ramane decat sa o savurati! Pofta buna


panna cotta cu sos de zmeura si zmeura proaspata

Produse recomandate