Acest site web utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site web fara a va modifica setarile browser-ului web privind cookie-urile va dati acordul cu privire la utilizarea de catre noi a cookie-urilor. Aflati mai multe citind ghidul nostru privind utilizarea cookie-urilor.
Ingrediente
pentru aluat:
2,5 dl făină, ½ linguriță de sare, ½ linguriță praf de copt, 200g unt rece, 100g smântână
pentru umplutură:
200g bucăți mărunte de mere de Voinești, curățate de coajă, 8 caramele, tăiate în bucățele
Timp de coacere 10 min
Setări cuptor: 220⁰C || 25% abur + căldură || 700 ml
Dificultate: Ușor

1. Se amestecă făina, sarea și praful de copt într-un bol mare. Se adaugă untul puțin câte puțin până se obține un aluat fărâmicios. Se adaugă smântâna în compoziție. Aluatul astfel obținut va fi pregătit pe un blat de lucru, tapetat cu făină. Se frământă aluatul pe blat și se adaugă făină până când acesta nu se mai lipește de mâini. Se folosește un făcăleț pentru a întinde aluatul astfel obținut, până ajunge să aibă 3 mm grosime. Cu ajutorul unui cuțit de tăiat aluat se împarte coca în pătrățele (4x4 cm).

2. Se adaugă, pe jumătate dintre pătrățelele obținute, câteva bucățele de măr. Deasupra, se adaugă puțin caramel și sare de mare. Apoi, celelalte jumătăți de aluat vor fi așezate peste cele umplute cu măr, caramel și sare de mare. Cu o furculiță se presează fiecare latură a prăjiturelelor. Deasupra, se fac trei mici crestături pe fiecare dintre prăjiturile obținute.

3. Se coc prăjiturelele la cuptor, cu 25% abur, pentru 10-15 minute, la 220⁰C sau până capătă o crustă aurie. Se servesc cu sirop de arțar și se presară sare de mare.