Prăjituri uşor sărate cu mere şi caramel

Un strop de inspirație

Perfecte la orice oră din zi, aceste prăjiturele sunt uşor de făcut şi absolut gustoase.

Ingrediente

pentru aluat:

2,5 dl făină, ½ linguriță de sare, ½ linguriță praf de copt, 200g unt rece, 100g smântână

 

pentru umplutură:

200g bucăți mărunte de mere de Voinești, curățate de coajă, 8 caramele, tăiate în bucățele

 

Timp de coacere 10 min 

Setări cuptor: 220⁰C || 25% abur + căldură || 700 ml

Dificultate: Ușor

1. Se amestecă făina, sarea și praful de copt într-un bol mare. Se adaugă untul puțin câte puțin până se obține un aluat fărâmicios. Se adaugă smântâna în compoziție. Aluatul astfel obținut va fi pregătit pe un blat de lucru, tapetat cu făină. Se frământă aluatul pe blat și se adaugă făină până când acesta nu se mai lipește de mâini. Se folosește un făcăleț pentru a întinde aluatul astfel obținut, până ajunge să aibă 3 mm grosime. Cu ajutorul unui cuțit de tăiat aluat se împarte coca în pătrățele (4x4 cm).

2. Se adaugă, pe jumătate dintre pătrățelele obținute, câteva bucățele de măr. Deasupra, se adaugă puțin caramel și sare de mare. Apoi, celelalte jumătăți de aluat vor fi așezate peste cele umplute cu măr, caramel și sare de mare. Cu o furculiță se presează fiecare latură a prăjiturelelor. Deasupra, se fac trei mici crestături pe fiecare dintre prăjiturile obținute.

 

3. Se coc prăjiturelele la cuptor, cu 25% abur, pentru 10-15 minute, la 220⁰C sau până capătă o crustă aurie. Se servesc cu sirop de arțar și se presară sare de mare.