Tort cu crema de ricotta, lamaie, rozmarin si migdale
Un strop de inspiratie
Un desert racoritor cu rozmarin, din inima peninsulei italice.
Ingrediente
4 oua, 300 gr. zahar, 120 gr. unt moale, 1 lingura de pudra de vanilie, 2 lamai (pentru coaja), 600 gr. faina, 300 gr. branza ricotta, 2 fire de rozmarin, 100 gr. fulgi de migdale, zahar pudra pentru decor
Timp de pregatire: 35-45 minute
Setari cuptor: 180°C | 2 | Abur + Caldura
Dificultate: Usor
1. Se bat ouale si zaharul pana se obtine o crema fina, cu ajutorul robotului AsisstentPro sau manual. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si untul si se amesteca. Se adauga faina putin cate putin, urmand apoi branza ricotta si frunzele de rozmarin, pana cand se obtine un aluat neted.
2. Se pune aluatul intr-un vas termorezistent si se coace pana cand compozitia are o textura aurie-maro, la functia abur + caldura, temperatura de 180 de grade, timp de 35-45 minute. Se decoreaza cu zahar pudra si crengute de rozmarin.