Burger de vită cu ou

Un strop de inspirație

Secretul unui burger de vită delicios este oul poşat. Descoperiţi reţeta completă de burgeri preparaţi la dvs acasă.

Ingrediente

pentru chifle:

300 g de făină, 5 g drojdie uscată, o linguriță de sare de mare, o lingură de zahăr, 6 ouă, 30 ml ulei de măsline, 50 ml de apă, 5 linguri semințe de susan

 

pentru burgeri:

600 g carne tocată de vită, 1 l apă, 2 linguri de oțet, 8 fâșii de bacon, 2 linguri ulei de măsline, sos de roșii, maioneză, frunze de salată, 2 roșii tăiate felii, 1 ceapă roșie tăiată rondele, 3 castraveți murați tăiați rondele

 

Porţii: 4

Timp de gătire: 1 h

Temperatură: 180⁰C     ||    Abur 100% 

1. Se amestecă făina, drojdia uscată, zahărul şi sarea de mare în bolul robotului de bucătărie Kitchen Assistent. Apoi se adaugă un ou, uleiul de măsşine şi 50 ml de apă. Se ataşează cârligul special pentru frământat şi se mixează până ce ingredientele se transformă într-o cocă moale. Se acoperă recipientul cu un prosop de bumbac şi se aşteaptă ca aluatul să crească, în jur de 30 de minute, după care se modelează chiflele, se ung cu ou şi se presară cu susan. Se bagă tava la cuptorul deja încins, pentru 35 de minute, și se setează programul special pentru copt pâine. Nu uitaţi să adăugaţi apă în recipientul special al cuptorului, pentru abur!

2. Se acoperă recipientul cu un prosop de bumbac şi se aşteaptă ca aluatul să crească, în jur de 30 de minute, după care se modelează chiflele, se ung cu ou şi se presară cu susan. Se bagă tava la cuptorul deja încins, pentru 35 de minute, și se setează programul special pentru copt pâine. Nu uitaţi să adăugaţi apă în recipientul special al cuptorului, pentru abur!

 

3. În timpul coacerii chiflelor, se modelează carnea tocată de vită. Proporția ideală este de 80% carne macră și 20% grăsime. Se lasă carnea să se odihnească puțin la temperatura camerei.

 

4. Se pune un vas cu apă pe plită, la fiert și se adaugă oțet. Se sparge un ou într-o cană și se creează în oala cu apă fierbinte un vârtej, cu ajutorul unui tel. Se pune oul în mijlocul vârtejului și se așteaptă în jur de 2 minute și jumătate, până când va fi gata. La fel se procedează pentru ouăle poșate ale celorlalți burgeri.

5. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se prăjește carnea pentru burgeri, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Se taie chiflele în două, se unge partea de jos cu sos de roșii și maioneză, se așază o frunză de salată și două fâșii de bacon preparate la funcţia de fast grill, apoi chifteaua de vită, două felii de roșii, rondele de ceapă, castraveți murați și oul poșat. Se pune deasupra și cealaltă jumătate a chiflei.