Cartofi franţuzeşti cu carne de pui

Un strop de inspirație

O sugestie pentru o cină delicioasă. Adăugaţi carne de pui cartofilor franţuzeşti.

Ingrediente

1,5 kg de cartofi, 400 ml de smântână lichidă pentru gătit, 300 ml de lapte integral, 80 g de brânză Cheddar 

2 căței de usturoi, 1 lingură de nucșcoară măcinată, 10 g de unt, sare de mare, piper negru

2 pulpe de pui fără piele și os

 

1. Primul pas este să curățați cartofii. Feliați-i apoi cât mai subțire cu putință. Într-un vas amestecați smântâna lichidă cu laptele, adăugați usturoiul pisat și asezați-l pe foc până dă în clocot. Presărați nucșoara măcinată la final și lăsați lichidul fierbinte să se infuzeze. 

 

2. E timpul să tăiați pulpele de pui cuburi mici și să ungeți un vas termorezistent cu unt. Așezați un strat de cartofi pe fundul vasului, asezonați-i cu sare și piper, apoi presărați bucăți mici de carne. Așterneți peste un nou strat de cartofi, asezonați și, din nou, adăugați bucăți de carne până când terminați ingredientele. 

3. La final, turnați lichidul fierbinte, infuzat cu nucșoară și usturoi peste straturile de cartofi și pui. Radeți brânza Cheddar deasupra și băgați vasul la cuptor la programul special creat de Electrolux pentru cartofii gratinați. După aproximativ 1 oră cartofii sunt gata. Îi puteți savura fierbinți, direct din vasul în care a fost preparat sau îi puteți porționa după ce se mai răcesc puțin.