
File de porc cu rozmarin
Un strop de inspiratie
Rozmarinul si usturoiul se potrivesc perfect cu file-ul de porc in acest preparat delicios si usor de pregatit intr-un singur vas.
Ingrediente
pentru 4-6 portii
800 g file de porc, 4 crengute de rozmarin, 2 catei mici de usturoi, 500 g cartofi noi
60 g unt, 2 cepe, sare si piper
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 30-40 min

1. Spala bine cartofii si taie-i in doua. Toaca cepele. Asezoneaza file-ul de porc cu sare si piper, apoi frige carnea in putin ulei la temperatura ridicata.

2. Unge cu unt un vas termorezistent si adauga file-ul de porc, cartofii, ceapa, rozmarinul si usturoiul. Adauga cateva bucatele de unt deasupra. Gateste in cuptorul preincalzit la 170˚C (functia Abur 25% si caldura) timp de 30-40 de minute.