File de porc cu rozmarin

Un strop de inspirație

Rozmarinul şi usturoiul se potrivesc perfect cu filé-ul de porc în acest preparat delicios și uşor de pregătit într-un singur vas.

Ingrediente

pentru 4-6 porții

800 g filé de porc, 4 crenguțe de rozmarin, 2 căței mici de usturoi, 500 g cartofi noi

60 g unt, 2 cepe, sare și piper

 

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 30-40 min

 

1. Spălaţi bine cartofii şi tăiaţi-i în două. Tocaţi cepele. Asezonaţi filé-ul de porc cu sare şi piper, apoi sigilaţi carnea în puţin ulei la temperatură ridicată.

 

2. Ungeţi cu unt un vas termorezistent şi adăugaţi filé-ul de porc, cartofii, ceapa, rozmarinul şi usturoiul. Adăugaţi câteva bucăţele de unt deasupra. Gătiţi în cuptorul preîncălzit la 170˚C (funcţia Abur 25% şi căldură) timp de 30-40 de minute.