Friptură de porc cu scorţişoară

Un strop de inspirație

Cine a spus că scorțișoara este folosită doar la deserturi? Dați o aromă aparte fripturii de porc, folosind scorțișoara.

Ingrediente

1,5 kg pulpă de porc, 1 bulb de fenicul, 6 căței de usturoi, câteva crenguțe de rozmarin proaspăt

500 ml vin Chardonnay, 100 g unt cu 60% grăsime

sare de mare, piper, 2 bețe de scoțișoară

 

1. Tăiați carnea în cuburi mari şi rumeniţi-o în uleiul încins timp de 3-4 minute. Apoi aşezaţi carnea într-un vas de fontă, după care adăugaţi usturoiul tăiat, crenguțele de rozmarin, bucățile de fenicul, sarea și piperul. 

 

2. Turnați vinul peste carne până când aceasta este complet acoperită. Adăugați bețele de scorțișoară, apoi acoperiți cu un capac și băgați vasul la cuptor, timp de 2 ore la 180 grade C. 

 

3. După 2 ore scoateți capacul și mai lăsați carnea la cuptor timp de 30 minute, la aceeași temperatură. Puteţi servi friptura de porc cu aromă de scorţişoară alături de sparanghel sotat.