Pui rustic copt în folie

Un strop de inspirație

Pui preparat la cuptor, servit alături de legume de vară. O reţetă uşoară chiar şi pentru bucătarii începători. Rețetă de Chef Sara Steele, Stockholm.

Ingrediente

pentru 4 persoane

250 - 300 g carne de pui, echivalentul aproximativ a unui file de piept și a unui ciocănel

1 mănunchi de cimbru proaspăt, 2 căței de usturoi de mărime medie, 4 știuleți de porumb tăiați în jumătate

1 dovlecel tăiat în felii lungi, 8 bucăți de sparanghel, 2 ardei grași roșii, fiecare tăiat în 4 bucăți

1 dl de ulei de măsline, 1/2 dl de sos de soia japonez, sare și piper după gust 

1. Se pisează într-un castron usturoiul, se taie cimbrul mare și se amestecă această compoziție cu uleiul de măsline, sosul de soia, sarea și piperul. Se toarnă amestecul într-o pungă de plastic și se adaugă puiul. Se sigilează punga și se amestecă pentru a asigura că puiul este acoperit de marinadă. Se lasă să stea în frigider cât timp se pregătesc celelalte ingrediente.

2. Se folosesc 2 foi de aluminiu pentru fiecare pachet și o foaie de hârtie de copt deasupra. Se porționează în mod egal legumele în fiecare pachet și se stropesc cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare și piper după gust. Se pune puiul marinat și se sigilează pachetele îndoind marginile deasupra ingredientelor. Se mută pachetele din folie de aluminiu pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se aranjează știuleții de porumb printre ele. Se asezonează știuleții de porumb cu ulei de măsline și sare după gust. Se lasă la cuptor pentru 15 minute.

 

3. După 15 minute, se scoate tava și se folosește un cuțit pentru tăia pachetele. Se îndoaie marginile foliei folosind mănuși astfel încât puiul să se vadă complet dar să rămână în interiorul foliei de aluminiu. Se întorc știuleții de porumb și se pune tava înapoi în cuptor pentru încă 10 minute, pentru a-i da puiului o crustă aurie și crocantă. Puiul este gata când sonda de carne arată 75°C.