Quiche lorraine cu scoici

Un strop de inspirație

Ingrediente

pentru blat 

250 g făină, 125 g unt, sare de mare proaspăt râşnită, 1 gălbenuş, 50 ml de apă, ulei, 1 kg boabe de fasole

 

pentru umplutură

400 g scoici, 2 ouă, 1 gălbenuş, 200 ml lapte, 200 ml smântână pentru gătit 

1 lingură de nucşoară, 120 g brânză Gruyere, ulei de măsline 

sare, piper

  

 

blat quiche lorraine

 

1. Pentru blat se amestecă făina, sarea de mare proaspăt râşnită şi untul. Se incorporează un gălbenuş şi 50 ml de apă. Aluatul astfel obţinut se va odihni 30 de minute la frigider. Se unge o tavă cu puţin ulei de măsline şi se preîncălzeşte cuptorul până ajunge la 180 grade. După cele 30 de minute se presară făină pe blatul de lucru şi se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 3-4 milimetri.

blat quiche lorraine

 

2. Se pune blatul în forma de quiche, iar peste el se pune o hârtie de copt pe care se pun boabele de fasole, asigurându-se astfel presarea blatului şi coacerea lui uniformă. Se lasă 5 minute la cuptor la 180 grade, dupa care se scoate blatul de la cuptor şi se îndepărtează foaia de copt şi fasolea.

umplutura quiche scoici

3. Pentru umplutură se curăţă şi se spală scoicile, apoi se dau cu sare şi piper şi se sotează în puţin ulei de măsline. Separat se amestecă două ouă şi un gălbenuş, laptele, smântână pentru gătit, nucşoara, sarea şi piperul. Se aşază pe blatul pregătit scoicile şi un strat de brânză Gruyere,  după care se toarnă compoziţia lichidă. Se pune tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 25 de minute. După cele 25 de minute se pune pe deasupra restul de brânză Gruyere şi se reintroduce quiche-ul la cuptor pe programul de gratinat, timp de 5 minute, la 230 grade.

umplutura quiche scoici

 

4. După cele 25 de minute se pune pe deasupra restul de brânză Gruyere şi se reintroduce quiche-ul la cuptor pe programul de gratinat, timp de 5 minute, la 230 grade.