Quiche Lorraine

Un strop de inspirație

Quiche-ul este un preparat specific bucătăriei franceze, o tartă sărată care are la bază ouă, smântână şi şuncă.

Ingrediente

pentru aluat

200 g făină, 2 ouă, 100 g unt, ½ linguriţă de sare, puţin piper, 1 vârf de nucşoară

 

pentru umplutură

150 g brânză rasă, 200 g şuncă fiartă sau şuncă slabă, 2 ouă, 250g smântână, sare şi piper, nucşoară

 

Mai aveţi nevoie de:

Tavă pentru coacere, cu diametru de 28 cm, unsă

 

1. Puneţi făina, untul, ouăle şi mirodeniile într-un vas şi amestecaţi până când rezultă un aluat moale. Puneţi aluatul în frigider pentru câteva ore. Întindeţi aluatul într-o tavă unsă, înţepaţi-l cu o furculiţă şi presăraţi şunca peste aluat.

 

2. Pentru a prepara umplutura, amestecaţi ouăle, smântâna şi mirodeniile, apoi adăugaţi brânza. Turnaţi umplutura peste şuncă. Selectaţi din meniul cuptorului, funcţia Pizza la 170-190ºC.  Puneţi quiche-ul pe nivelul 2 şi gătiţi timp de 45-55 de minute.