.

Somon cu legume si sos de sofran

O cina sanatoasa, extrem de usor de preparat si gata intr-o jumatate de ora: folositi functia de 100% abur a cuptorului Electrolux CombiSteam pentru a pastra culorile vii ale ingredientelor, nutrientii acestora si textura lor suculenta. Pofta buna!

Ingrediente

  4 bucati de file de somon
12 buchetele de broccoli
3 cartofi violet feliati
100 gr de mazare
20 ml ulei de masline extravirgin
cateva fire de cimbru proaspat
sare de mare

Pentru sos

50 ml vin alb
cateva fire de sofran
100 g de unt rece taiat cubulete
2-3 linguri de zeama de lamaie
file de somon si legume in tava de copt

1. Asezati intr-o tava fileurile de somon si legumele. Stropiti-le cu ulei de masline extravirgin si asezonati-le cu sare si piper. Presarati cimbru proaspat deasupra.

turnati 500 ml apa in compartimentul special al cuptorului combisteam electrolux

2. Inroduceti tava in cuptorul CombiSteam si turnati 500 ml de apa in compartimentul special. Selectati functia 100% abur, setati temperatura de 85 de grade Celsius si durata de 25 de minute.

3. Intre timp pregatiti sosul de sofran. Infierbantati vinul si infuzati in el firele de sofran. Reduceti lichidul pana mai ramane echivalentul a doua - trei linguri. Adaugati rand pe rand cubuletele de unt rece amestecand energic cu un tel. La final asezonati sosul cu putina sare si 2-3 linguri de zeama de lamaie, dupa care strecurati-l printr-o sita pentru o textura fina. Savurati somonul cald pe pat de legume cu sos de sofran deasupra. 


file de somon cu legume si sos de sofran la abur

Produse recomandate