Vitello tonnato

Un strop de inspirație

Acest preparat se poate pregăti și cu alte tipuri de carne, cum ar fi șuncă sau file de porc. Pentru o textură perfectă, monitorizați întotdeauna temperatura (care trebuie să fie de 70°C pentru porc). Există diverse marinate excelente cu care puteți servi carnea, cum ar fi dressing de ulei de măsline, oțet balsamic, ceapă roșie tocată mărunt și chives, sare și piper.

Ingrediente

pentru 4 porții

 500 g pulpă sau cotlet de vită, 1½ linguriță de sare

 

pentru dressing-ul de ton 

1 conservă de 200 g ton în ulei, 2 lingurițe zeamă de lămâie, 1 ou fiert tare, 4 file-uri de sardine 

2 lingurițe de capere, ½ vârf de piper negru 

  

Garnitură: capere mari, brânză parmezan, rucola, coajă de lămâie, rozmarin

1. Rumeniți carnea într-o tigaie şi preîncălziți cuptorul CombiSteam la 90°C (funcția Aer cald ventilat). Puneți carnea într-un vas termorezistent și presărați sare. Introduceți termometrul astfel încât vârful să ajungă în mijlocul părții mai groase. Acesta trebuie setat la 65°C (sau 60°C pentru carnea în sânge). Preparatul trebuie gătit timp de aprox. 45-60 de minute. Durata de gătire depinde de temperatura miezului și de forma cărnii. Apoi se lasă la răcit. 

 

2. Amestecați tonul (și uleiul acestuia) cu sucul de lămâie stoarsă, cu coaja de lămâie, oul tocat, sardinele, caperele și piperul negru. Amestecați până când devine un dressing cremos. Tăiați carnea în felii subțiri. Așezați feliile într-un vas și turnați dressingul deasupra. Garnisiți folosind capere, parmezan, rucola, coaja de lămâie și ierburile. Puteți servi restul dressingului într-un bol separat.