Vitello tonnato

Un strop de inspiratie

Acest preparat se poate pregati si cu alte tipuri de carne, cum ar fi sunca sau file de porc. Pentru o textura perfecta, monitorizeaza intotdeauna temperatura (care trebuie sa fie de 70°C pentru porc). Exista diverse marinate excelente cu care poti servi carnea, cum ar fi dressing de ulei de masline, otet balsamic, ceapa rosie tocata marunt si chives, sare si piper.

Ingrediente

pentru 4 portii

 500 g pulpa sau cotlet de vita, 1½ lingurita de sare

 

pentru dressing-ul de ton 

1 conserva de 200 g ton in ulei, 2 lingurite zeama de lamaie, 1 ou fiert tare, 4 file-uri de sardine 

2 lingurite de capere, ½ varf de piper negru 

  

Garnitura: capere mari, branza parmezan, rucola, coaja de lamaie, rozmarin

1. Rumeneste carnea intr-o tigaie si preincalzeste cuptorul SteamBoost la 90°C (functia Aer cald ventilat). Pune carnea intr-un vas termorezistent si presara sare. Introdu termometrul astfel incat varful sa ajunga in mijlocul partii mai groase. Acesta trebuie setat la 65°C (sau 60°C pentru carnea in sange). Preparatul trebuie gatit timp de aprox. 45-60 de minute. Durata de gatire depinde de temperatura miezului si de forma carnii. Apoi se lasa la racit. 

 

2. Amesteca tonul (si uleiul acestuia) cu sucul de lamaie stoarsa, cu coaja de lamaie, oul tocat, sardinele, caperele si piperul negru. Amesteca pana cand devine un dressing cremos. Taie carnea in felii subtiri. Asaza feliile intr-un vas si toarna dressingul deasupra. Garniseste folosind capere, parmezan, rucola, coaja de lamaie si ierburile. Poti servi restul dressingului intr-un bol separat. 

Produse recomandate