.

Chifle rapide

pentru sandwich-uri

Ingrediente

400 g făină

10 g de praf de copt

250 g de iaurt 3,5%

100 g sana

1 ou

30 g ulei de măsline

1 linguriţă de sare

 

pentru ornat: susan și mac, ou bătut

 

1. Se toarnă 150 ml apă în spaţiul special din interiorul cavităţii cuptorului PlusSteam. Se selectează temperatura de 180 grade, programul coacere cu abur, se apasă butonul de PlusSteam și se pornește cuptorul.

 

2. Se pun toate ingredientele în robotul Electrolux Assistent și se frământă pentru 1-2 minute, la viteza 3. Se va obţine o cocă ușor moale și elastică. Se pudrează blatul de lucru și mâinile cu făină. Se rulează coca și apoi se taie în 8 părţi, relativ egale.

 

3. Se formează chifle, care apoi se străpung cu degetul pudrat cu făină. Se rotește ușor degetul în cocă pentru a forma o gaură în centrul chiflei. Se așază chiflele în tava cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară susan și mac deasupra. 

 

4. Se bagă la cuptor, pe al treilea raft, pentru 18 minute. Se scot de la cuptor și se lasă să se răcorească înainte de a fi folosite pentru a se face sandwich-uri sau burgeri.


chifle rapide pentru sandwich-uri