legume proaspete

Cum sa mentii legumele proaspete mai mult timp

Fructele si legumele de sezon sunt absolut delicioase, dar sa le mentii proaspete cat mai mult timp e o adevarata provocare. 

Cum sa mentii sparanghelul proaspat

Nu lasa sparanghelul sa se usuce. Pastreaza elasticul de pe legatura si taie 2-3 cm din tulpina. Depoziteaza-l pe verticala, intr-un pahar inalt umplut cu putina apa (aproximativ 2 cm) si acopera legatura cu o punga de plastic (nu foarte strans!). In acest mod, sparanghelul ramane proaspat pana la 7 zile.

Cum sa mentii avocado proaspat

Avocado se pastreaza foarte bine in frigider, deoarece atmosfera rece intrerupe procesul de coacere. Lasa avocado sa se coaca afara, pe blat, apoi transfera-l in frigider, unde va ramane proaspat. Te grabesti? Pune avocado intr-o punga de hartie pentru a grabi procesul de coacere.

Cum sa mentii broccoli proaspat

Broccoli e o leguma de sezon rece si are nevoie de un nivel mai ridicat de umiditate. Tine-l in frigider, in sertarul pentru legume, setand o umiditate ridicata. Nu depozita fructe in acelasi sertar, deoarece acestea produc etilena, un gaz daunator pentru broccoli. 

Cum sa mentii salata proaspata

Si salata se mentine proaspata mai mult timp daca o depozitezi in sertarul pentru legume cu umiditatea setata pe ridicat. De fapt, toate legumele cu frunze verzi pot fi mentinute proaspete asa. Daca nu poti controla umiditatea in frigiderul tau, spala salata, inveleste-o intr-un servet de bucatarie si pune-o intr-o cutie care se inchide etans. 

Cum sa setezi umiditatea sertarului

Nu stii care este nivelul potrivit de umiditate pentru sertarul de legume? Sfatul nostru: daca putrezeste, umiditatea trebuie sa fie scazuta, pe cand daca se ofileste, are nevoie de multa umiditate. De asemenea, nu tine fructele impreuna cu legumele, deoarece etilena produsa strica legumele. 

Articole recomandate

 • CUM SA REDUCI RISIPA DE ALIMENTE
  bol cu salata
 • TRANSFORMA CUPTORUL IN GRATAR
  cuptor electrolux cu functie grill
 • Cum sa gatesti sous vide ca un adevarat chef

  Cum sa gatesti sous vide ca un adevarat chef

  Mai usor decat crezi si mai gustos decat iti imaginezi. Invata cum sa gatesti folosind tehnica sous vide - folosita in restaurante de renume - chiar la tine acasa.