Suntem dedicaţi sustenabilităţii  

Schimbările climatice sunt o realitate, și fiecare dintre noi trebuie să-și aducă aportul în combaterea lor. Adoptarea unui mod de viaţă mai sustenabil este una dintre acţiunile pe care le poţi întreprinde și tu. Trecerea la electrocasnice mai eficiente din punct de vedere energetic aduce atât beneficii pentru mediu, cât și potenţiale economii pe termen lung. Electrolux creează produse inovatoare pentru a contribui la construirea unui viitor mai bun. Obiectivul nostru este să facilităm consumatorilor adoptarea unui comportament mai prietenos cu mediul, precum și a unui stil de viaţă mai sustenabil.

 

CITEȘTE MAI MULT DESPRE RAPORTUL NOSTRU DE SUSTENABILITATE

Descoperă produse și funcţionalităţi care te ajută să construiești un viitor mai bun

 • Menţine prospeţimea pentru a evita risipa alimentară
  Menţine prospeţimea pentru a evita risipa alimentară

  Frigorificele Electrolux sunt dezvoltate pentru a menţine calitatea alimentelor cu scopul de a proteja sănătatea ta și pentru a evita risipa alimentară.

 • Filtru de microplastice
  Cum reducem poluarea cu microplastice?

  Cu puţin efort din partea ta, filtrul nostru de microplastice ajută la capturarea până la 90% din fibrele sintetice de microplastic eliberate în timpul spălării. Acest lucru va reduce răspândirea lor în arterele de apă, râuri și oceane.

 • Economisește energie cu modul automat
  Economisește energie cu modul automat

  Aspiratoarele verticale din seria Electrolux Ecoline 700 și 800 contribuie la economisirea energiei în modul automat și sunt fabricate din plastic parţial reciclat.

Până la sfârșitul anului 2022, Electrolux a redus emisiile sale de gaze cu efect de seră în timpul operării cu 82% în comparaţie cu nivelul din 2015.

Electrolux EcoLine

Înţelegem că poate fi dificil să alegi electrocasnice pentru casă mai durabile și eficiente energetic.

Electrolux prezintă gama Electrolux EcoLine, modelele noastre cele mai eficiente energetic. Pentru a te ajuta să reduci impactul asupra mediului, asigurând totodată o performanţe de înaltă calitate, toate modelele Electrolux EcoLine sunt concepute pentru a fi utilizate fără efort și cu eficienţă maximă în fiecare zi, respectând cele mai înalte criterii de etichetare energetică. Gama Electrolux EcoLine acoperă toate categoriile majore de produse, de la electrocasnicele de bucătărie și cele de spălat, până la aspiratoare și purificatoare de aer.

98% din electricitatea folosită în operaţiunile globale provine din surse regenerabile

Grupul Electrolux depune eforturi active pentru a utiliza 100% electricitate regenerabilă la nivel global până în 2025.

Electricitatea reprezintă 60% din consumul total de energie al Grupului Electrolux și este o parte esenţială a tranziţiei companiei către eliminarea utilizării combustibililor fosili în operaţiunile sale până în 2030 și pe întreg lanţul valoric până în 2050.

 • Prietenos cu mediul
  Prietenos cu mediul

  Până la 50% din plasticul folosit la producerea noului aspirator Clean 600 este reciclat, fără a pierde din calitate. Mai mult, instrucţiunile însoţitoare sunt tipărite pe hârtie reciclată.

 • 70% plastic reciclat
  Interior realizat din plastic 70% reciclat

  Interioarele unor modele de combine frigorifice din noua gamă Electrolux sunt realizate folosind 70% plastic reciclat. Folosim plastic reciclat din frigiderele vechi pentru a face altele noi, contribuind astfel la reducerea cantităţii de deșeuri în circulaţie.

Alte subiecte referitoare la sustenabilitate

 • Adevărul în privinţa spălării rufelor
  Adevărul despre spălatul hainelor

  Aruncă o privire pe studiul nostru asupra comportamentului hainelor la spălare: Reducerea temperaturii de spălare la 30°C, utilizarea de electrocasnice mai eficiente din punct de vedere energetic și împrospătarea cu abur sunt elemente cheie în diminuarea amprentei tale de carbon și combaterea încălzirii globale.

 • Electrolux Food Foundation
  Electrolux Food Foundation

  Electrolux Food Foundation contribuie activ la rezolvarea problemelor ce ţin de hrană și de mediu. Dorim să inspirăm gătitul sustenabil și să îi sprijinim pe cei în nevoie prin educaţie și ajutor. Până în prezent, fundaţia noastră a colaborat cu peste 150 de mii de oameni.

 • Programul Better Living
  Programul Better Living

  De 11 ani Programul Better Living din cadrul companiei Electrolux promovează un comportament mai sustenabil în domenii precum alimentaţia, îngrijirea hainelor, mediul de acasă, prin 100 de acţiuni transformative până în 2030.

Proiecte locale de sustenabilitate  

 • PETscuiește deșeuri din natură!
  PETscuiește deșeuri din natură!

  Poate că pescuitul nu e pentru toată lumea, însă a fi PETscar e o filozofie pe care o poate adopta oricine, oriunde, dacă iubește cu adevărat natura. Află mai multe despre acţiunea locală Electrolux România.

 • Pădurea Electrolux
  Pădurea Electrolux

  Continuăm și în 2024 acţiunile de împădurire din judeţul Satu Mare, unde funcţionează fabrica de plite și aragazuri Electrolux. Află mai mult despre Pădurea Electrolux.

 • Program Food Heroes în România
  Program Food Heroes în România

  Electrolux România continuă demersurile locale de promovare a unei alimentaţii sănătoase în rândul generaţiilor tinere prin intermediul programul Food Heroes, dezvoltat de Electrolux Food Foundation.