Gourmet Festival

Gourmet Festival

Electrolux - partener oficial

Electrolux este partenerul oficial al primei ediții Bucharest Gourmet Festival, în perioada 3-5 iunie 2016. Iubitorii bucătăriei gourmet sunt invitați să descopere gusturi noi și preparate rafinate realizate de către Chefii-ambasadori Electrolux Paul Siserman și Liviu Lambrino.

Bucharest Gourmet Festival se află la prima ediție în România și este o sărbătoare în aer liber dedicată culturii gastronomice, de la street food la fine dining, de la produsele tradiționale la bucătăria internațională.

Timp de trei zile, Electrolux va fi gazda unor demonstrații culinare inedite și îi va inspira pe cei prezenți, oferindu-le posibilitatea de a degusta cele mai savuroase preparate.

„Suntem încântați să fim partenerul oficial al primului eveniment gastronomic de acest gen din România și să le oferim iubitorilor de gusturi rafinate posibilitatea de a interacționa cu produsele noastre într-un context asemănător celui din propria bucătărie. În cadrul Bucharest Gourmet Festival vom demonstra felul în care echipamentele noastre de gătit reușesc să transforme orice preparat într-unul de excepție.” a declarat Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux România.

Pe parcursul festivalului, între 3 și 5 iunie, vizitatorii vor avea ocazia să îi vadă pe cei doi Chefi atât la standul Electrolux, dar și pe scena centrală denumită Electrolux Gourmet Arena. Aceștia vor face show culinar, vor pune abur în bucate și vor demonstra cum se pot obține rezultate de excepție în bucătărie, folosind ingredientele și echipamentele de gătit potrivite. 

Cuptoarele cu abur PlusSteam și plitele cu inducție vor fi utilizate în sesiunile practice de gătit, dar și în workshop-urile realizate de Chefi și bloggeri parteneri.

Află mai mult

Chef Liviu Lambrino

se află pe acest drum al excelenței în bucătărie de numai un an și jumătate. În această perioadă, pe lângă participarea la MasterChef (semifinalist), a organizat o serie de evenimente, în mai multe orașe din țară, împreună cu colegii de emisiune - Tudor, Siserman și Tavi. De asemenea, a participat la concursuri internaționale de gastronomie unde a câștigat premii importante. Face parte din A.C.E.E.A - cea mai cunoscută asociație de bucătari din România, afiliată direct la W.A.C.S (World Associations of Chefs).

Din punctul său de vedere, în esența ei cea mai pură, bucătăria gourmet ar trebui să însemne o colecție de superlative: „Ingrediente de cea mai înaltă clasă, cea mai rafinată sau inovativă tehnică culinară, cele mai bune combinații de arome, cele mai frumoase culori, cel mai frumos plating, cea mai potrivită farfurie, cel mai mare respect pentru omul care plătește pentru mâncarea ta și, mai ales, cel mai bun gust, totul transformat în cea mai fantastică experiență culinară”, a explicat Liviu Lambrino.

Chef Paul Siserman

Chef Paul Siserman

iubește bucătăria din adolescență și lucrează în domeniu de aproximativ 21 de ani. Este profesor formator al unei școli de bucătari din județul Cluj. De asemenea, face parte din asociația de bucătari A.C.E.E.A. Datorită experienței și a abilităților profesionale, este și consilier HoReCa, cu sute de colaborări la activ. Din această poziție, ajustează sau creează de la zero meniurile unor restaurante, consiliază partea de gătit propriu-zisă, realizează training cu personalul - atât cel din bucătărie, cât și cel de pe sală (ospătar, barman) și se ocupă inclusiv de achiziționarea de tehnologie optimă pentru tipologia de restaurant. 

Ca Chef, duce ideea de gătit dincolo de limitele clasicei bucătării profesionale. Pe lângă experiență, profesionalism și implicare, el gătește la rang de artă. Astfel, culinăria este dusă la nivelul următor, iar fiecare farfurie spune o poveste, cea a preparatului respectiv. Chef Paul Siserman tratează fiecare proiect prin prisma ineditului, iar ceea ce iese din bucătăria sa trebuie să uimească.

„În primul rând, este vorba despre plăcerea de a vedea, ca în artă. Urmează dorința de a afla, ca în istorie și, nu în ultimul rând, nerăbdarea de a gusta. Ideea unor meniuri gourmet aduce cu sine calitatea la rang înalt, o prezentare deosebită, dar și sofisticare. Altfel spus, cam ce este în modă haina haute couture, așa și în bucătărie, este ideea de gourmet - haute cuisine. Consumatorul român încă învață. Noi nu am avut o obișnuință în materie de cooking, comparativ cu alte țări. Știm foarte bine că din cauza perioadei comuniste, cei mai mulți dintre noi nu am știut să testăm, să asimilăm gusturi, să  adoptăm stiluri culinare. Acum, cultura culinară se creează și evoluează frumos. Suntem pe drumul cel bun”, a explicat Paul Siserman.

Află mai mult

Despre Bucharest Gourmet Festival

Produs și organizat de NOA Event, cu sprijinul unui grup de pasionați din domeniul culinar, evenimentul își propune să ofere publicului o experiență completă, pentru toate vârstele, dorind să strângă în același loc atât iubitorii de mâncăruri fine, cât și pe cei care doresc să savureze mâncarea alături de o băutură potrivită cu ceea ce se află în farfurie. Toate detaliile evenimentului sunt disponibile pe www.gourmetfestival.ro.

Electrolux, prezenţă de tradiţie la festivalurile de excepţie din întreaga lume

Furnizor ales de 50% dintre restaurantele cu stele Michelin din Europa, Electrolux are o perspectivă unică asupra cerințelor unora dintre cele mai exigente bucătării din lume, fiind în poziția de a transforma echipamentele profesionale de talie mondială, în electrocasnice de calitate superioară, adaptate pentru orice pasionat de gastronomie.

Electrolux se remarcă la nivel mondial prin parteneriate la evenimente de renume, precum Taste Festivals sau Festivalul de Film de la Cannes.

În România, în calitate de Furnizor Oficial al Casei Regale, Electrolux organizează anual cooking-uri caritabile și sprijină pasionații de cooking și fine dining prin platforme dedicate.

Află mai mult