.

Humus din linte

Se crede ca lintea provine din Asia Centrala. De semintele mici si rotunde ale plantei de linte s-au bucurat multe culturi din intreaga lume. Planta de linte este recunoscuta de secole pentru valoare ei nutritionala. De asemenea, lintea apare in retetele bucatarului roman Apicius. Asa-numita "mancare a saracului" a atins recent noi cote de popularitate datorita constientizarii beneficiilor pe care le are asupra sanatatii.

Ingrediente

  250 g linte
20 g semine de pin
50 ml ulei de masline extravirgin
1 lamaie
100 g tahini
sare
12 oua
piper
cateva frunze de salvie
Pentru servit cateva lipii proaspete pentru servit
linte

 

1. Dupa ce ati inmuiat lintea cateva ore, puneti-o la fiert, iar apoi dati-o deoparte pentru a se raci. Intre timp, puteti rumeni usor intr-o tigaie semintele de pin.

hummus

 

2. Dupa ce s-a racit, turnati lintea, cu tot cu apa in care a fiert, intr-un blender. Adaugati tahini, uleiul de masline, zeama de lamaie, frunzele de salvie, sarea si piperul. Folositi puterea maxima a blenderului si mixati pana cand obtineti o pasta gustoasa cu o consistenta fina.

hummus din linte

 

3. Puneti pasta obtinuta pe o farfurie si ornati-o pe deasupra cu seminte de pin si ulei de masline. Savurati humusul cu lipii proaspete incalzite.