Un alt fel de tort Sacher

Pentru un alt fel de Crăciun, servește la masă un alt fel de tort Sacher. Versiunea lui Chef Florin conţine mascarpone și scorţișoară și nucșoară, arome specifice Crăciunului. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile de mai jos. 

Ingrediente

Pentru două blaturi Unt 260g
Zahăr pudră 80g
Gălbenuşuri 12 buc
Vanilie 1 baton
Făină 260g
Scorţişoară
Nucşoară
Ciocolată neagră 400g
Albuşuri 12 buc
Zahăr 250g
Pentru umplutură Mascarpone 250g
Frişcă lichidă 500ml
Zahăr pudră 120g
Dulceaţă de caise 1 borcan
Pentru ganaj Frişcă lichidă 250ml
Ciocolată 250g

Mod de preparare

1. Bate untul la temperatura camerei cu zahărul, până când obţii o cremă de unt. Imediat ce este gata, adaugă gălbenușurile pe rând și adaugă vanilia, după care mai bate 10 minute.

2. Setează plita pe 53° C folosind senzorul și topește ciocolata. Între timp, bate și albușurile cu zahăr. Atenţie să nu baţi albușurile până la maximum, lasă-le să se umfle și în cuptor.

3. Imediat ce ciocolata este topită, albușul bătut și crema de unt gata, se omogenizează și se încorporează. După ce totul este amestecat, adaugă condimentele și făina, dar nu amesteca foarte tare, ci doar de jos în sus. Toarnă aluatul în 2 tăvi identice tapetate cu unt și făină și coace blaturile la cuptor, selectând doar ventilaţie și temperatura de 170° C, pentru 40min.

4. Cât se coc cele două blaturi, bate frișca cu mascarpone și zaharul pudră și prepară ganajul de ciocolată. Lasă smântâna să fiarbă, după care adaugă ciocolata și amestecă. Imediat ce blaturile sunt gata, poţi întinde gemul de caise pe primul blat, urmat de crema de mascarpone. Pune al doilea blat, acoperă totul cu ganaj de ciocolată și lasă-l la frigider să se răcească. Servește tortul de Crăciun alături de familie!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.