Reţetele lui Chef Florin

Reţetele lui Chef Florin

Unul dintre cei mai iubiţi chefi din România, Chef Florin Dumitrescu s-a alăturat Electrolux pentru a demonstra cât de ușor se pot găti acasă preparate ca la restaurant. Într-o serie de reţete video, Chef Florin va împărtăși trucuri și sfaturi pentru a obţine cele mai bune rezultate în bucătărie. Descoperă mai jos tehnologiile din spatele echipamentelor de bucătărie Electrolux și reţetele pe care le poţi încerca și tu.

Cuptorul cu abur SteamPro® 900

cuptor steampro

Gătește cu abur pentru preparate mai suculente și arome mai intense

Folosind funcţia de Gătire SousVide a cuptorului Electrolux SteamPro® 900 vei putea servi prietenilor și familiei tale preparate ca la restaurant. Temperatura joasă gătește încet alimentele, rezultând preparate suculente și cu arome intense. Bucură-te de rezultate constante, de fiecare dată.

Cuptor cu abur SteamPro® 900 EOA9S31CX

Cuptor cu abur SteamPro® 900 EOA9S31CX

  • Gătire SousVide
  • Steamify® - ajutorul tău în gătirea cu abur
  • Cameră CookView® - stă cu ochii pe mâncarea ta
  • Connected Cooking - controlează cuptorul de la distanţă
  • Senzor gătire - gătire asistată

Friptură de porc la cuptor

Deoarece se apropie Crăciunul și dorești să faci o impresie plăcută familiei, prietenilor și tuturor celor adunaţi în jurul mesei, te invit să descoperi reţeta pentru a pregăti o masă bogată cu preparate din carne de porc.

Coaste de porc la cuptor

Vrei să înveţi un nou stil de a găti coastele de porc, altul decat cel american? Urmărește reţeta video și află cât de simplu este să prepari coaste de porc la cuptor cu sos de vin alb. Poftă bună!

Cotlet de porc gătit Sous Vide cu mazăre, conopidă și usturoi

Cotletul gătit încet Sous Vide are avantajul că își păstrează mult mai bine toată aroma și frăgezimea. Tehnica Sous Vide asigură o temperatură controlată și implicit un gătit mult mai intens faţă de gătitul tradiţional.

Risotto Primavera

În episodul de astăzi învăţăm cum se gătește corect un Risotto cu legume - Risotto Primavera, un preparat extraordinar pentru când nu vrem să mâncăm carne.

Ţelină și sfeclă coapte în sare

Să nu vă speriaţi că preparatul vostru va fi foarte sărat. Nu se poate să fie foarte sărat, trebuie doar să aveţi grijă să curăţaţi bine ingredientul după ce il coaceţi, să nu mâncați sarea respectivă.

Folosește cuptorul pentru a coace roșiile pentru sosul de paste

Așează roșiile într-o tavă, alături de usturoi zdrobit, stropește cu ulei de măsline, pune busuioc, sare și piper, după care bagă în cuptor și rumenește. Setează cuptorul pe grill, la 200°C și coace roșiile pentru sosul de paste.

Un pui și derivatele lui

Folosește puiul de la supă, scoate-l într-o tavă cu câteva legume fierte, pune sare și piper și un cub de unt, apoi setază cuptorul la 220°C pe funcţia "Produse congelate" și gătește până când puiul se rumenește.

Bulgărași gătiţi perfect

Prepară bulgărașii de albuș pentru laptele de păsare (sau îles flottantes) folosind funcţia de gătire 100% abur, la temperatura de 90°C. În doar 3 minute, bulgărașii se fierb exact cât trebuie, fără apă clocotită în tavă sau în cratiță pe plită. Pentru o versiune mai „light” a acestui desert al copilăriei, înlocuiește crema de vanilie obișnuită cu cremă zabaione, mai ușoară și pufoasă. 

Osso buco la tine acasă

Secretul unui osso buco reușit constă în durata lungă și temperatura scăzută de gătire. Folosind funcţia de gătire SousVide a cuptorului Electrolux SteamPro® 900 poţi găti ca la carte acest preparat special, de fiecare dată având același rezultat gustos și apetisant.

„Roast beef-ul poate fi considerat și mezel; dacă-l gătiţi și-l depozitaţi corect puteţi să-l folosiţi mai mult timp” - Chef Florin

 

Un preparat gustos și hrănitor, friptura de vită cu piure cremos de cartofi reprezintă un adevărat răsfăţ pentru simţuri. Chef Florin îţi demonstrează cât de ușor este să prepari această friptură cu ajutorul senzorului de gătire al cuptorului Electrolux. Acesta măsoară temperatura din interiorul preparatului și întrerupe procesul de gătire atunci când temperatura setată este atinsă. Încearcă și tu reţeta urmărind clipul video și instrucţiunile din pagina reţetei.   

Reţetele lui Chef Florin

  • Steak de vită pe placa de sare de Himalaya și cartofi prăjiţi la AirFryer

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti un steak de vită fraged și gustos pe placa de sare de Himalaya de la Electrolux. Încearcă reţeta de antricot de vită împreună cu cartofi prăjiţi la AirFryer urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Fructe de mare la Wok

    Chef Florin îţi arată cât de ușoară şi rapidă este reţeta de fructe de mare la Wok - savurează acest stir-fry alături de tăieţeii asiatici preferaţi (noodles) sau ca atare. Încearcă reţeta de fructe de mare la Wok urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Supă cremă de conopidă caramelizată cu file de doradă

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi prepara o supă cremă delicioasă de conopidă caramelizată cu vin alb și plante aromatice, servită împreună cu file de doradă și icre de somon. Încearcă reţeta de supă cremă de conopidă cu file de doradă urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Lapte de pasăre 2.0 de Chef Florin

    Înlocuiește crema clasică de vanilie cu o cremă zabaione pentru o versiune îmbunătăţită a acestui desert al copilăriei. În plus, Chef Florin îţi arată cum poţi prepara bulgărașii în mod sigur și ușor, folosind cuptorul cu abur Electrolux SteamPro. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei

    Următorul

  • Altfel de plăcintă de berbecuţ

    Chef Florin îţi arată cum să prepari un altfel de plăcintă de berbecuţ, coaptă pe vatră în aluat de pită - chiar la tine acasă. Urmărește clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei și experimentează cu diverse condimente și topping-uri.

    Următorul

  • Paste de casă umplute cu scoici și creveţi

    Chef Florin îţi arată cât de ușor este să prepari paste de casă cu ajutorul robotului de bucătărie Electrolux Kitchen Assistent. Încearcă reţeta de paste umplute cu scoici și creveţi urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Somon unilateral cu broccoli la grătar și cartof dulce fondant

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti la grătar pe plita cu inducţie cu funcţie Bridge (Punte). Încearcă reţeta de somon unilateral cu broccoli la grătar și cartof dulce fondant urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Roast beef clasic cu sos de ciuperci

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti un roast beef clasic chiar la tine acasă folosind senzorul de gătire al cuptorului Electrolux SteamPro® 900. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Un alt fel de tort Sacher de Chef Florin

    Pentru un alt fel de Crăciun, servește familiei un alt fel de tort Sacher. Versiunea lui Chef Florin conţine cremă de mascarpone și scorţișoară și nucșoară în blat, arome specifice Crăciunului. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei

    Următorul

  • Osso bucco gătit SousVide

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti fără greș osso buco chiar la tine acasă folosind aparatul de vidat PRO 900 și cuptorul SteamPro® 900. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Piept de raţă SousVide cu piure de varză roșie și reducţie de Porto

    Ieși din monotonie cu un piure de varză roșie lângă piept de raţă fraged și delicios. Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti SousVide pe plita Electrolux SensePro® 900. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

Plita cu inducţie SensePro® 900

plita electrolux sensepro cu senzor de gatire

Gătește SousVide pe plită

Senzorul wireless al plitei SensePro® 900 măsoară temperatura din interiorul preparatelor și o transmite plitei, pentru ca tu să fierbi rapid sau lent, să prăjești sau chiar să gătești SousVide cu precizie. Indiferent de modul în care vrei să gătești, senzorul și instrucţiunile pas cu pas îţi vor da încrederea să încerci orice reţetă, oricât de dificilă ar părea. 

Plita SensePro® 900 EIS6448

Plita SensePro® 900 EIS6448

  • Temperatura este controlată și menţinută cu precizie - poţi găti SousVide pe plită
  • Urmărește instrucţiunile pas cu pas pentru o varietate de preparate
  • Afișaj tactil intuitiv
  • Fiecare zonă de gătit este prevăzută cu timer
  • Funcţia Hob2Hood controlează automat hota
  • Combină două zone de gătit într-o suprafaţă mare - ideală pentru Plancha Grill sau placa de sare Himalaya

Frigănele de cozonac

Ai rămas cu puţin cozonac și te gândești cum să îl reutilizezi? Nu îl arunca! Urmărește reţeta video și transformă-l în niște delicioase frigănele de cozonac! Un desert simplu și savuros, perfect pentru a bucura întreaga familie!

Baba Ganoush

Vrei să descoperi cum poţi prepara o delicioasă reţetă de Baba Ganoush? Urmărește video și vei afla cum se combină perfect aromele intense ale vinetelor coapte, ale sosului tahina și ale lămâii, pentru a crea un dip cremos și irezistibil. Iar cel mai bun lucru este că o poţi prepara chiar tu acasă, în câţiva pași simpli.

Ratatouille

Dacă alegi să ţii post, dacă ești vegetarian sau pur și simplu te-ai săturat de atâta carne și îţi dorești să descoperi o reţetă savuroasă cu legume, Ratatouille este soluţia perfectă.

Reţeta Carbonara redefinită

În domeniul gastronomiei, evoluţia este un proces esenţial care propulsează preparatele în noi dimensiuni, iar clasicul Spaghetti Carbonara nu face excepţie. Pe măsură ce pășim în 2024, redefinind acest îndrăgit produs italian cu tehnici inovatoare, ingrediente premium și un strop de fler contemporan.

Ciorbă cu afumatură

Oricine are în casă o bucată de afumătură. Fie ca e vorba de slănină, coaste, chiar și un os afumat, mai adăugăm câteva legume și vom învăţa cum putem face o ciorbă foarte bună cu afumatură.

Aripioare de pui marinate

Marinata pentru aripioare se face cu cimbru, pudră de usturoi, sare, piper și piper cayenne. Condimentele trebuie amestecate cu puţin ulei de măsline și aripioarele se ung cu acest amestec. Se lasă apoi la frigider pentru marinat cel puţin 2 ore, cel mult peste noapte. Aripioarele se asează în coșul friteuzei cu aer cald și începem gătirea selectând programul pentru pui. Opţional, putem pregăti separat și un sos de maioneză cu usturoi alături de aripioare, ele însă vor fi delicioase și așa cum sunt. Spor la gătit și poftă bună!

Salată de paste

Nu știi ce să faci cu ingredientele rămase în frigider? Indiferent dacă merg gătite sau crude, transformă-le într-o salată de paste delicioasă! Taie ingredientele cât timp pastele sunt la fiert. Odată ce pastele sunt gata, scurge-le de apa și amestecă-le într-un bol cu ulei de măsline și pesto. Adaugă ingredientele pregătite și transferă totul pe o farfurie, unde poţi presăra parmezanul proaspăt ras. Salata se lasă la răcit înainte de servire. Spor la gătit și poftă bună!

Midii trase în vin

Cel mai bun fel de mâncare de vară, fără îndoială, sunt midiile gătite în vin alături de orice avem la dispoziţie prin frigider. Eu am găsit niște frunze de salată verde, așa că am făcut pesto din ele. Am avut și jumătate de sticlă de vin rămas de la oaspeți, așa că am tot ce îmi trebuie pentru a găti midii în vin.

Rosti de cartofi dulci

Pentru ingrediente aveţi nevoie de cartofi fierţi pe care să îi daţi pe răzătoare, câteva ierburi aromatice și grăsime, de preferat unt. După ce radeţi cartofii, îi amestecaţi într-un bol cu puţină sare, piper și orice combinaţie de gust care credeţi ca ar funcţiona.

Tempura, un stil de gătit simplu, rapid și gustos

Tempura este un stil de gătit întâlnit în special în restaurantele de sushi, fiind la origine o reţetă japoneză. Astăzi vom pregăti un file de doradă cu cozi de creveţi și legume, dar este important de reţinut că orice se poate transforma într-o Tempura.

"Creveţii îmi plac pentru versatilitatea lor. Nu sunt doar ingrediente sănătoase dar poţi face preparate foarte gustoase, ușoare, care se gătesc și foarte rapid."

Bisque de creveţi este o reţetă cu o istorie foarte lungă și importantă pentru bucătăria internaţională. Este una dintre reţetele care ne învaţă cum să evităm risipa alimentară.

"Inducţia în general se încinge mai repede, fierbe mai repede, este mult mai ușor să gătești pe inducţie decât pe flacăra deschisă."

În momentul în care guști o ciorbă sau ceva lichid, cel mai bine il guști dintr-o farfurie întinsă, pentru că mâncarea se degustă rece. În felul acesta îţi poţi da seama cel mai bine dacă îi mai trebuie adăugat sare, piper sau alte condimente.

"Fricasse înseamnă pui cu sos alb, ceea ce ne permite o plajă foarte largă de creativitate"

Fricasse de pui este o reţetă foarte simplă care te ajută să faci curăţenie în frigider, înţelegând mai bine conceptul de sustenabilitate în bucătărie. Puiul cu smântână și ciuperci, este un Fricasse. Am putea spune că puiul cu orice avem noi în frigider, poate fi un Fricasse.

"Ficatul de vită este unul din cele mai nutritive ingrediente care are un cost accesibil și pentru a se prepara este nevoie de foarte puţin timp."

Pregătește una din cele mai interesante rețete, o rețetă accesibilă tuturor, ficat de vită tras la tigaie cu sos de ceapă în vin roșu. Asortează totul cu o garnitură de legume rădăcinoase la cuptor.

"Orezul trebuie ţinut în apă peste noapte. După fierbere se lasă acoperit și în felul acesta își trage restul de apă, cât are nevoie."

Descoperă secretele unui curry de năut gustos, inspirat dintr-o reteţă indiană vegetariană.

Chiar și atunci când vasul este pe plită cu inducţie încinsă, poţi să pui mâna pe mâner fără să te frigi.

Poți să gătești pastele pe plita cu inducţie și să folosește senzorul de temperatură (care se împerechează cu plita) pentru a avea mai multă precizie și a seta temperatura dorită.

"O reţetă de bază poate fi mama mai multor feluri de mâncare" - Chef Florin 


Descoperă o reţetă care să te ajute să îţi îmbunătăţești stilul de viață, dar în același timp să îţi organizezi bucătăria și gătitul mult mai ușor. Folosește plita SensePro® 900 pentru a fierbe puiul și legumele, la foc mic (inducţia setată pe 4) pentru a obţine baza pentru preparate.

E același fenomen pe care l-am intâlnit și la peștele în sare [...] ingredientul și-a tras sare cât are nevoie” - Chef Florin despre gătirea pe placa de sare de Himalaya de la Electrolux

O modalitate sănătoasă de a găti preparatele, placa de sare de Himalaya poate suporta atât temperaturi ridicate, cât și reduse. Folosește-o pe plită sau grătar, în cuptor sau ca platou răcit pentru servire. Indiferent dacă păstrezi la rece, gătești sau servești la masă, placa de sare va transforma masa într-o experienţă culinară aparte.

Steak-ul gătit de Chef Florin a avut nevoie de o cantitate minimă de unt, iar cartofii prăjiţi la AirFryer-ul de la Electrolux compun o cină minunată și mult mai sănătoasă.

„Mi se pare foarte tare și foarte futurist suportul ăsta de Wok pentru inducţie și faptul că-mi permite să încing tigaia până sus” - Chef Florin despre setul Infinite Wok

Credeai că nu poţi găti stir-fry-uri asiatice la Wok pe o plită cu inducţie? Setul Infinite Wok, compus dintr-o tigaie Wok și un suport special pentru plitele cu inducţie, este soluţia propusă de Electrolux pentru cei pasionaţi de preparatele asiatice.

„Acest senzor mic înlocuiește un aparat de sine stătător, care se numește SousVide” - Chef Florin

 

Ieși din monotonie cu un piure de varză roșie lângă piept de raţă fraged și delicios. Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti SousVide pe plita Electrolux SensePro® 900 folosind senzorul de gătire wireless, care monitorizează temperatura apei. Urmărește clipul video şi încearcă și tu reţeta.

„în felul acesta apa [...] nu depășește 53 de grade” - Chef Florin despre folosirea senzorului plitei SensePro® pentru baine-marie

 

Una dintre cele mai faimoase specialităţi culinare vieneze, tortul Sacher original se prepară urmând cu stricteţe reţeta. Combinaţia dintre blatul umed (precum este cel de negresă), gemul de caise și ganajul intens de ciocolată produce o experienţă inedită și distinctă. Topește fără nicio grijă ciocolata la baine-marie folosind senzorul plitei SensePro® 900, care asigură menţinerea constantă a temperaturii apei.

„Există posibilitatea pe această plită să legăm două ochiuri între ele [pentru a avea] aceeași temperatură” - Chef Florin despre funcţia Bridge a plitei cu inducţie Electrolux

 

Plita cu inducţie de la Electrolux prevăzută cu funcţia Bridge (Punte) poate uni două zone de gătit pentru a forma una singură, ideală pentru grătarul Plancha, placa de sare de Himalaya sau orice alt vas mare de gătit. Încearcă și tu reţeta de somon unilateral cu broccoli la grătar și cartof dulce fondant urmărind clipul video și instrucţiunile din pagina reţetei.   

Reţetele lui Chef Florin

  • Steak de vită pe placa de sare de Himalaya și cartofi prăjiţi la AirFryer

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti un steak de vită fraged și gustos pe placa de sare de Himalaya de la Electrolux. Încearcă reţeta de antricot de vită împreună cu cartofi prăjiţi la AirFryer urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Fructe de mare la Wok

    Chef Florin îţi arată cât de ușoară şi rapidă este reţeta de fructe de mare la Wok - savurează acest stir-fry alături de tăieţeii asiatici preferaţi (noodles) sau ca atare. Încearcă reţeta de fructe de mare la Wok urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Supă cremă de conopidă caramelizată cu file de doradă

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi prepara o supă cremă delicioasă de conopidă caramelizată cu vin alb și plante aromatice, servită împreună cu file de doradă și icre de somon. Încearcă reţeta de supă cremă de conopidă cu file de doradă urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Lapte de pasăre 2.0 de Chef Florin

    Înlocuiește crema clasică de vanilie cu o cremă zabaione pentru o versiune îmbunătăţită a acestui desert al copilăriei. În plus, Chef Florin îţi arată cum poţi prepara bulgărașii în mod sigur și ușor, folosind cuptorul cu abur Electrolux SteamPro. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei

    Următorul

  • Altfel de plăcintă de berbecuţ

    Chef Florin îţi arată cum să prepari un altfel de plăcintă de berbecuţ, coaptă pe vatră în aluat de pită - chiar la tine acasă. Urmărește clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei și experimentează cu diverse condimente și topping-uri.

    Următorul

  • Paste de casă umplute cu scoici și creveţi

    Chef Florin îţi arată cât de ușor este să prepari paste de casă cu ajutorul robotului de bucătărie Electrolux Kitchen Assistent. Încearcă reţeta de paste umplute cu scoici și creveţi urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Somon unilateral cu broccoli la grătar și cartof dulce fondant

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti la grătar pe plita cu inducţie cu funcţie Bridge (Punte). Încearcă reţeta de somon unilateral cu broccoli la grătar și cartof dulce fondant urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Roast beef clasic cu sos de ciuperci

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti un roast beef clasic chiar la tine acasă folosind senzorul de gătire al cuptorului Electrolux SteamPro® 900. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Un alt fel de tort Sacher de Chef Florin

    Pentru un alt fel de Crăciun, servește familiei un alt fel de tort Sacher. Versiunea lui Chef Florin conţine cremă de mascarpone și scorţișoară și nucșoară în blat, arome specifice Crăciunului. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei

    Următorul

  • Osso bucco gătit SousVide

    Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti fără greș osso buco chiar la tine acasă folosind aparatul de vidat PRO 900 și cuptorul SteamPro® 900. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul

  • Piept de raţă SousVide cu piure de varză roșie și reducţie de Porto

    Ieși din monotonie cu un piure de varză roșie lângă piept de raţă fraged și delicios. Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti SousVide pe plita Electrolux SensePro® 900. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile din pagina reţetei.

    Următorul