.

Tort de morcovi cu ghimbir

O alegere indrazneata si foarte aromata pentru un rasfat aparte! Ideal pentru mesele de duminica in familie, sau pentru o dupa-amiaza distractiva cu prietenii.

Ingrediente

Pentru blat de tort

220 g de faina
10 g praf de copt
1 lingura de ghimbir proaspat dat prin razatoare
300 g morcovi rasi
80 g de miez de nuca macinat
150 g de zahar brun
125 g de unt topit
200 ml smantana pentru frisca
2 oua mari ecologice

Pentru umplutura
& decor

500 g de mascarpone
1 baton de vanilie
coacaze rosii si mure pentru decor

 

1. Intr-un bol incapator amestecati faina cu praful de  copt, ghimbirul, morcovii rasi, miezul de nuca si 150g de zahar brun.

 

2. Adaugati apoi ingredientele ude: ouale batute, smantana pentru frisca si untul topit. Amestecati-le cu grija si amestecul pentru blat e gata!

3. Ungeti cu unt doua tavi rotunde cu fundul detasabil si impartiti compozitia in doua parti egale. Bagati tavile in cuptorul incins la 180 de grade pe functia de incalzire conventionala jos/sus si uitati de ele pentru 35 de minute.

4. Intre timp, pregatiti crema de mascarpone. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati crema de branza cu continutul batonului de vanilie. Dupa ce s-au racit bine cele doua blaturi, imbinati-le intre ele cu un strat generos de mascarpone, apoi acoperiti tortul de morcovi cu restul de crema. Decorati-l cu fructele proaspete de padure si savurati-l alaturi de cei dragi! Pofta buna!


tort cu morcovi si ghimbir

Produse recomandate