Aripioare de pui marinate

Prefer aripioarele de pui, dar când le prăjesc trebuie să stau lângă aragaz, iar la cuptor trebuie să le verific periodic și să le întorc. Totuși, dacă folosesc friteuza cu aer cald Explore 6 de la Electrolux, tot ce trebuie să fac este să pun aripioarele, să o pornesc și să mă relaxez. Marinata pentru aripioare se face cu cimbru, pudră de usturoi, sare, piper și piper cayenne. Poţi adăuga și alte condimente în funcţie de preferinţe. Condimentele trebuie amestecate cu puţin ulei de măsline și aripioarele se ung cu acest amestec. Se lasă apoi la frigider pentru marinat cel puţin 2 ore, cel mult peste noapte pentru cele mai bune rezultate. Odată marinate, aripioarele se asează în coșul friteuzei cu aer cald și începem gătirea selectând programul pentru pui. 

Ingrediente

Aripioare de pui
Cimbru
Usturoi praf
Sare
Piper
Piper cayenne
Ulei de măsline

Recomandat de Chef Florin:

Friteuza cu aer cald Explore 6 are o utilitate extraordinară în bucătărie. Nu ai nevoie de mai multe aparate atunci când vrei să coci, să prăjești, să frigi sau să faci un grătar.

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.