Ciorbă cu afumatură

Oricine are în casă o bucată de afumătură. Fie ca e vorba de slănină, coaste, chiar și un os afumat, mai adăugăm câteva legume și vom învăţa cum putem face o ciorbă foarte bună cu afumătură. Punem afumătura la fiert la foc mic mediu. După care tocăm legumele rădăcinoase cuburi mărunte - acestea vor fi baza ciorbei. Punem legumele la călit în puţin ulei, dar nu le rumenim. Când începe să sfârâie, punem și condimentele precum tarhon uscat, cimbrișor, sare, piper. Adăugăm apa de la afumătură pentru a stinge prăjeala. Scoatem afumătura de la fiert, o tocăm cubuleţe apoi o punem înapoi la fiert împreună cu cartofii și completăm cu apă. Trebuie adăugat la final oţet de tarhon, tarhon și leuștean tocat. 

 

Spor la gătit!

Ingrediente

Afumătură 
Ceapă 
Ţelină 
Morcovi
Păstârnac
Cartofi
Tarhon
Oţet de tarhon
Cimbrișor
Leuștean
Sare
Piper

Recomandat de Chef Florin:

Ai încredere că mâncarea va fi gătită uniform cu ajutorul senzorului de prăjire. Senzorul păstrează suprafaţa cratiţei la temperatura corectă, ceea ce înseamnă că nu mai irosești timp cu reglarea căldurii. Este garanţia că preparatele vor fi servite perfect, de fiecare dată.

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.