.

Creveti la gratar cu unt cu ghimbir

Placa de sare din sare roz de Himalaya este modul tau inovator de a pregati crevetii. O poti folosi direct pe plita sau pe gratar, in cuptor sau ca platou pentru servire.
Gateste crevetii pe placa pentru o experienta plina de gust. Mineralele patrund in creveti, imbogatind in mod natural gustul si adaugand, in acelasi timp, arome complet noi.

Ingrediente

  12 creveti tigru/regali proaspeti
50 g unt moale
1,5 linguri pasta miso alba
1 lingurita alge nori tocate
1 lingura ghimbir proaspat ras
unt sau ulei pentru a unge crevetii

Pentru servire sferturi de lime
frunze de coriandru
creveti gatiti pe placa de sare

Mod de preparare

1. Topeste untul intr-o craticioara, adauga apoi algele nori si ghimbirul. Amesteca bine, adaugand si pasta miso. Transfera totul intr-un bol si pune-l deoparte intr-un loc cald.

 

2. Incalzeste placa de sare la cea mai inalta treapta de caldura a plitei timp de 20 de minute, dupa care asaza crevetii. Unge-i cu unt topit sau ulei si gateste-i timp de 3 minute.

 

3. Cat timp crevetii sunt inca fierbinti, unge-i cu untul cu ghimbir si stropeste-i cu suc de lime. Serveste crevetii cu frunze proaspete de coriandru.

placa de sare himalaya pe gratar
Placa de sare Himalaya

Placa de sare poate fi folosita direct pe plita sau pe gratar, in cuptor sau ca platou rece pentru servirea preparatelor.

Aboneaza-te la newsletter si descarca gratuit cartea cu retete „Ce gustoasa este viata!”

Descopera cum poti gati preparate impresionante cu accesoriile si ustensilele potrivite. Aboneaza-te la newsletter-ul lunar Electrolux si descarca gratuit cartea cu retete inedite prin care iti poti impresiona familia si prietenii.

Aboneaza-te la newsletter

Accesoriile din carte