Fructe de mare la wok

Plita cu inducţie poate fi folosită cu succes și atunci când ai poftă de un stir-fry asiatic. Plita are suficientă putere pentru a încălzi rapid și uniform întreaga tigaie Wok. Credeai că nu poţi folosi un Wok cu o plită cu inducţie? Setul Infinite Wok este ideal pentru astfel de preparate, deoarece este format dintr-o tigaie Wok și un suport special conceput pentru a nu zgâria suprafaţa plitelor cu inducţie. 

 

Chef Florin îţi arată cât de ușoară şi rapidă este reţeta de fructe de mare la Wok - savurează acest stir-fry alături de tăieţeii asiatici preferaţi (noodles) sau ca atare. Reţeta este pentru 4 porţii.

Ingrediente

- ceapă 2 buc
- morcovi 1 buc
- varză chinezească 30g
- creveţi 150g
- midii 200g
- vongole 200g
- caracatiţă prefiartă 150g
- lime 1 buc
- ghimbir 1 buc
- usturoi 3 căţei
- ardei iute 1 buc
- ulei de floarea soarelui 70ml
- susan 10g
- sos de soia 25ml
- pătrunjel 1 leg

 

Mod de preparare

1. Toacă julienne ceapa, morcovii și varza chinezească. Toacă mărunt usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute.

2. Încinge wok-ul, adaugă uleiul, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute și fructele de mare (mai puţin caracatiţa, care este prefiartă și se adaugă mai târziu).

3. După ce se sotează, adaugă și restul ingredientelor. În momentul în care totul este gătit, adaugă susanul și frunzele de pătrunjel.

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și reţetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.