Gnocchi cu dovleac şi cartofi dulci

Un strop de inspirație

O reţetă de toamnă, când este sezonul dovleacului. Combinaţi cartoful dulce cu aroma dovleacului. O rețetă de Péter Fördős, blogger culinar.

Ingrediente

pentru 4 porţii: 

jumătate de dovleac mai mic (300g), 300 g de cartofi dulci, 400 g de făină albă, 3 linguri de ulei de măsline

7-8 frunze de salvie proaspătă, parmezan, 60 g de unt 

1 linguriţă de sare, puţin piper proaspăt măcinat, 1 linguriţă de praf de scorţişoară

gnocchi de dovleac si cartof dulce pasul 1

 

1. Se taie un dovleac pe jumătate şi se scot seminţele. Se taie o jumătate în felii de 1 cm, se îndepărtează coaja şi se pun feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la cuptor 10 minute, la o temperatură de 180˚C. Se mărunţeşte dovleacul copt într-un robot de bucătărie.

gnocchi de dovleac si cartof dulce pasul 2

 

2. Se decojesc cartofii dulci, se taie în bucăţi mai mari şi se fierb până devin moi. Se strecoară şi se pasează cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Într-un vas se amestecă dovleacul cu cartofii şi se asezonează cu sare, piper şi scorţişoară măcinată. Se adaugă făină şi se frământă cu mâinile până se formează un aluat semi-tare. Se formează nişte cilindri mici şi se taie în bucăţele de aproximativ 2 cm.

gnocchi de dovleac si cartof dulce

3. Se presează uşor bucăţile de gnocchi cu o furculiţa, se pun în apă clocotită şi se fierb până încep să plutească. După ce s-au strecurat, se pun într-o tigaie încinsă cu un strop de ulei şi se prăjesc până devin maronii. Se adaugă frunzele de salvie tocate, puţin unt şi se mai prăjesc aproximativ 1 minut. Înainte de servire, se stropesc cu o lingură de unt topit şi se presară deasupra puţin parmezan.