.
Laksa cu legume crocante si tofu
Tigaia Infinite Wok este una dintre putinele tigai wok ce pot fi utilizate si pe plite cu inductie. Baza sa speciala nu zgarie plita, forma sa permite amestecarea usoara a ingredientelor, iar caldura prin inductie o incalzeste foarte rapid.
Pune-o la incercare cu reteta de laksa cu legume crocante si tofu. Poti inlocui dovleacul si broccoli cu mazare pastai si fasole verde. Daca nu gasesti pasta laksa la magazin, incearca sa o prepari singur(a) acasa dupa reteta de mai jos.
Ingrediente
800 g dovleac, curatat de coaja si taiat cubulete |
|
Pentru servire |
300 g tofu fin, taiat felii |

Mod de preparare
1. Taie cubulete dovleacul, toaca ceapa verde si ardeii chili. Toarna apa clocotita peste taietei si lasa-i sa se umfle conform indicatiilor de pe pachet.
2. Incinge uleiul in Infinite Wok si dizolva pasta laksa, caleste-o pentru aproximativ 1 minut. Adauga bulionul de pui, laptele de cocos si sosul de peste. Lasa totul sa fiarba.
2. Cand amestecul de mai sus clocoteste, adauga cubuletele de dovleac si continua fierberea inca 10-12 minute, avand grija ca dovleacul sa nu se inmoaie foarte tare. Adauga broccoli si fierbe inca 2-3 minute.
3. Strecoara taieteii si asaza-i in boluri. Toarna peste ei supa fierbinte si deasupra adauga feliile de tofu, ceapa verde tocata, ardeii chili si frunze de coriandru proaspat. Stropeste totul cu putin suc de lime.

Cu setul Infinite Wok vei putea utiliza eficient tehnologia cu inductie, economisind energie atunci cand gatesti. Designul sau functional iti permite sa controlezi cu exactitate puterea sursei de caldura. Este o alegere excelenta pentru prajire rapida, dar si pentru fierbere lenta.
Cum prepari in casa pasta laksa?
Ingrediente |
6 ardei iuti uscati 5 nuci caju 1 ceapa rosie, tocata fin 2 fire lemongrass, tocate fin 2 catei de usturoi, tocati fin 3 cm radacina de galangal, tocata fin 3 linguri ulei de arahide 2 lingurite de pasta de creveti 1 lingurita coriandru pudra 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita turmeric |
Mod de preparare pasta laksa
1. Peste ardeii iuti uscati toarna apa clocotita si lasa-i la inmuiat cateva minute.
2. Intr-o tigaie mica fara ulei, prajeste un amestec de coriandru, boia dulce, chimion si turmeric timp de 1-2 minute. Amesteca frecvent pentru ca amestecul sa nu se arda. Dupa ce condimentele s-au prajit si au capatat o aroma intensa, ia tigaia de pe plita si pune-o deoparte sa se raceasca.
3. Adauga in blender toate ingredientele ramase, amestecul de condimente racit si ardeii iuti tocati fin. Adauga si uleiul de arahide si paseaza totul bine pana obtii o pasta omogena.
Pasta are un miros puternic, specific. Se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic, pana la o saptamana.
Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit cartea cu reţete „Ce gustoasă este viaţa!”
Descoperă cum poţi găti preparate impresionante cu accesoriile și ustensilele potrivite. Abonează-te la newsletter-ul lunar Electrolux și descarcă gratuit cartea cu reţete inedite prin care îţi poţi impresiona familia și prietenii.