.

Laksa cu legume crocante si tofu

Tigaia Infinite Wok este una dintre putinele tigai wok ce pot fi utilizate si pe plite cu inductie. Baza sa speciala nu zgarie plita, forma sa permite amestecarea usoara a ingredientelor, iar caldura prin inductie o incalzeste foarte rapid.

Pune-o la incercare cu reteta de laksa cu legume crocante si tofu. Poti inlocui dovleacul si broccoli cu mazare pastai si fasole verde. Daca nu gasesti pasta laksa la magazin, incearca sa o prepari singur(a) acasa dupa reteta de mai jos.

Ingrediente

 

800 g dovleac, curatat de coaja si taiat cubulete
400 g broccoli salbatic, poate fi inlocuit cu broccoli obisnuit, taiat in buchetele mici
250 g taietei de orez tip vermicelli (subtiri)
185 g pasta laksa cumparata sau preparata in casa (vezi reteta de mai jos)
800 ml lapte de cocos
500 ml bulion de pui de casa
1 lingura ulei vegetal (rapita/orez/arahide)
2 linguri sos de peste
1 legatura coriandru proaspat

Pentru servire

300 g tofu fin, taiat felii
4 fire de ceapa verde
frunze de coriandru proaspat
2 ardei chili mari rosi
1 lime

laksa cu legume crocante si tofu marinat

Mod de preparare

1. Taie cubulete dovleacul, toaca ceapa verde si ardeii chili. Toarna apa clocotita peste taietei si lasa-i sa se umfle conform indicatiilor de pe pachet. 

2. Incinge uleiul in Infinite Wok si dizolva pasta laksa, caleste-o pentru aproximativ 1 minut. Adauga bulionul de pui, laptele de cocos si sosul de peste. Lasa totul sa fiarba.

2. Cand amestecul de mai sus clocoteste, adauga cubuletele de dovleac si continua fierberea inca 10-12 minute, avand grija ca dovleacul sa nu se inmoaie foarte tare. Adauga broccoli si fierbe inca 2-3 minute.

3. Strecoara taieteii si asaza-i in boluri. Toarna peste ei supa fierbinte si deasupra adauga feliile de tofu, ceapa verde tocata, ardeii chili si frunze de coriandru proaspat. Stropeste totul cu putin suc de lime.

set infinite wok pentru plita cu inductie
Infinite Wok

Cu setul Infinite Wok vei putea utiliza eficient tehnologia cu inductie, economisind energie atunci cand gatesti. Designul sau functional iti permite sa controlezi cu exactitate puterea sursei de caldura. Este o alegere excelenta pentru prajire rapida, dar si pentru fierbere lenta.

Cum prepari in casa pasta laksa?

Ingrediente

6 ardei iuti uscati
5 nuci caju
1 ceapa rosie, tocata fin
2 fire lemongrass, tocate fin
2 catei de usturoi, tocati fin
3 cm radacina de galangal, tocata fin
3 linguri ulei de arahide
2 lingurite de pasta de creveti
1 lingurita coriandru pudra
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita turmeric

Mod de preparare pasta laksa

1. Peste ardeii iuti uscati toarna apa clocotita si lasa-i la inmuiat cateva minute.

2. Intr-o tigaie mica fara ulei, prajeste un amestec de coriandru, boia dulce, chimion si turmeric timp de 1-2 minute. Amesteca frecvent pentru ca amestecul sa nu se arda. Dupa ce condimentele s-au prajit si au capatat o aroma intensa, ia tigaia de pe plita si pune-o deoparte sa se raceasca.

3. Adauga in blender toate ingredientele ramase, amestecul de condimente racit si ardeii iuti tocati fin. Adauga si uleiul de arahide si paseaza totul bine pana obtii o pasta omogena.

Pasta are un miros puternic, specific. Se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic, pana la o saptamana.

Aboneaza-te la newsletter si descarca gratuit cartea cu retete „Ce gustoasa este viata!”

Descopera cum poti gati preparate impresionante cu accesoriile si ustensilele potrivite. Aboneaza-te la newsletter-ul lunar Electrolux si descarca gratuit cartea cu retete inedite prin care iti poti impresiona familia si prietenii.

Aboneaza-te la newsletter

Accesoriile din carte