Pizza vegană cu kale şi quinoa

Un strop de inspirație

O alternativă sănătoasă şi foarte gustoasă la reţeta clasică: pizza vegană cu varză kale şi quinoa.

Ingrediente

Pentru aluat

1 conopidă de mărime medie
200 g varză Kale
2 dl făină de quinoa
1,5 dl ulei de măsline
1 linguriță oregano
sare și piper

Pentru topping

sparanghel
roșii
baby broccoli
brânză vegană

Timp de gătire

25 minute

Setări cuptor

225⁰Celsius
Pizza

1. Se încălzește cuptorul la 225⁰ Celsius. Se îndepărtează tulpina și frunzele conopidei și se dă la blender, alături de varza Kale, până este obținută o pastă cremoasă. Într-un bol, se amestecă făina de quinoa, sarea, piperul, uleiul de măsline și pasta de conopidă și varză Kale până se obține o maia.

2. Se acoperă o tavă de cuptor cu foaie de copt. Se așază maiaua în tavă și se întinde în formă rotundă, de pizza. Se coace timp de 15 minute, înainte de a adăuga sosul de tomate și alte ingrediente deasupra, precum sparanghel, roșii, baby broccoli și brânză vegană. Apoi, se introduce tava la cuptor și se lasă pentru alte 10 minute.

Produse recomandate