Somon unilateral cu broccoli și cartof dulce

Somonul unilateral sau gătit pe o singură parte oferă mai multe texturi într-o singură îmbucătură. Chef Florin prezintă cum gătește el somonul împreună cu broccoli la grătar și rondele de cartof dulce fondant. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile de mai jos. Cantităţile sunt pentru 4 porţii.

Ingrediente

Somon 800g
Cartofi dulci 2 bucăţi
Broccoli 2 bucăţi
Unt 150g
Usturoi 7 căţei
Cimbru 15g
Grăsime de raţă 120g
Ulei de măsline 50ml
Lămâie 1 bucată

Mod de preparare

1. Începem prin a spăla bucăţile de broccoli. Le lăsăm în apă cu sare sau oţet timp de 20 de minute, după care le clătim bine.

2. Curăţăm usturoiul și cartoful dulce. Punem într-un vas la topit grăsimea de raţă împreună cu cartoful dulce tăiat rondele groase și lăsăm să se gătească timp de 25-30 de minute, cu grijă, să nu se ardă.

3. Încingem grătarul Plancha activând funcţia de punte între cele două zone de gătit ale plitei. Așezăm bucăţile de broccoli tăiat pe grătar, după ce le-am uns cu ulei de măsline în prealabil.

4. Porţionăm somonul în steak-uri de câte 200 de grame și-l gătim doar pe partea cu pielea (unilateral), într-o tigaie cu unt, usturoi și cimbru. Îl lăsăm să se gătească până când atinge temperatura 53°C la interior, măsurată folosind termometrul plitei pe inducţie. Stoarcem jumătate de lămâie peste somonul proaspăt scos din tigaie.

*Pentru a fi siguri ca peștele se rumenește frumos, nu se arde, iar carnea rămâne suculentă, folosește un capac.

5. Imediat ce toate elementele sunt gătite, apelaţi la creativitate și montaţi o farfurie frumoasă.

Spor la gătit și poftă bună!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și reţetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.