Steak de vită pe placa de sare de Himalaya

Placa de sare de la Electrolux poate fi folosită la gătirea multor preparate, atât pe plita cu inducţie, cât și pe plitele pe gaz sau direct pe grătar. Sarea ajută alimentele să rămână fragede, pentru preparate perfect asezonate. În plus, placa de sare poate fi folosită drept platou de servire la cald sau la rece.

Chef Florin îţi arată cât de ușor poţi prepara un steak de vită pe placa de sare de Himalaya de la Electrolux, împreună cu cartofi prăjiţi la AirFryer pentru o cină reușită. Reţeta este pentru 4 porţii.

Ingrediente

- antricot de vită - 1kg
- cartofi - 500g
- muștar dijon - 150g
- ulei pentru prăjit - 80ml
- unt - 50g
- cimbru - 5g

Mod de preparare

1. Curăţă, spală și taie cartofii. Amestecă-i cu uleiul pentru prăjit și pune-i la gătit în AirFryer, selectând funcţia pentru cartofi prăjiţi.


2. Pune placa de sare direct pe plita cu inducţie după ce ai pregătit-o pentru utilizare setând inducţia treptat până la temperatura dorită. Gătește antricotul de vită direct pe placa de sare - astfel, vei observa ca va avea o textură diferită faţă de steak-ul gătit în tigaie. Gătește pe ambele părţi, după care taie steak-ul fâşi, pe care le așezi înapoi pe sarea încinsă, gătind până la temperatura dorită. Nu uita să pui unt pe carne înainte să o întorci.

SFAT! Urmează instrucţiunile din manualul plăcii de sare Himalaya. Atenţie! Șocurile termice pot strica produsul.

3. Imediat ce carnea este aproape gata, asezonează cu piper proaspăt măcinat și cimbru proaspăt. Servește lângă cartofii prăjiţi și muștarul dijon.

Spor la gătit!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și reţetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.