Supă cremă de conopidă caramelizată și file de doradă

Chef Florin îţi prezintă o reţetă de supă cremă de conopidă caramelizată, servită cu file de doradă și icre de somon. O adevărată încântare cromatică în farfurie, dar și o potrivire de texturi și arome, cu siguranţă supa cremă de conopidă propusă de Chef Florin își va face loc în caietul tău de reţete. Cantităţile de mai jos sunt pentru 4 porţii.

Ingrediente

- conopidă 2 buc
- vin alb 80 ml
- usturoi 4 căţei
- ceapă 1 buc
- fenicul 100 g
- stoc de pui 150 ml
- icre de somon 30-50 g
- doradă 2 buc
- ulei de măsline 50 ml
- salvie 3 g
- cimbru 3 g
- unt 120 g
- mărar 1/2 legătură

 

Mod de preparare

1. Tăiem și lăsăm conopida în apă cu sare și oţet, după care o clătim bine și o mărunţim.

2. Într-o cratiţă punem la topit unt, călim usturoiul și ceapa mărunţite, după care adăugăm conopida și lăsăm să se rumenească. Adăugăm vinul alb și lăsăm alcoolul să se evapore. Imediat după aceea adăugăm feniculul, călim, după care adăugăm stocul de pui și apă cât să acopere. 

Stocul de pui este ideal pentru supe și nu numai, însă, îl poţi înlocui cu stoc de legume. Stocul poate fi făcut cu mult timp înainte - porţionează-l și congelează-l pentru a-l avea mereu la îndemână atunci când gătești.

3. Într-o tigaie punem unt și ulei de măsline, usturoi, cimbru și salvie, după care punem la prăjit fileurile de doradă, cu pielea în jos. Lasă peștele să se rumenească, după care scoate pielea.

4. Supa de conopidă se toarnă în blender și se pasează la viteză maximă timp de 4 minute. Se servește în farfurie adâncă, împreună cu fileul de pește și se decorează cu ierburi proaspete și icre de somon.

Spor la gătit!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și reţetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.